Preskočite na glavni sadržaj

38. dani satire Fadila Hadžića

38. dani satire Fadila Hadžića
Godišnji festival Gradskog satiričkog kazališta ˝Kerempuh˝, okuplja najbolja komediografska i satirička djela domaće godišnje kazališne produkcije, uz sudjelovanje istaknutih produkcija iz zemalja regije. Festival je natjecateljskog karaktera. Predstave bira selektor, a domaća i inozemna kazališta ravnopravno sudjeluju u konkurenciji za nagrade.
vrijeme: 03.06.2014. - 21.06.2014.


Izbornica 38. dana satire, teatrologinja i kazališna kritičarka Mani Gotovac, za prikazivanje na ovogodišnjem festivalu od prijavljene 53 predstave izabrala je njih trinaest koje dolaze  iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Na festivalu će nastupiti ukupno  tristotinjak  umjetnika, a  otvorit će ga premijera  ˝Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja˝ autora Ive Brešana, u režiji Vinka Brešana.

Najboljim ostvarenjima  Ocjenjivački sud  dodijelit će nagrade: Veliku nagradu "Večernjeg lista", medijskog pokrovitelja festivala, za najbolju predstavu u cjelini , Nagradu za najbolju režiju, Nagradu za najbolji tekst, Glavnu nagradu za mušku ulogu "Mladen Crnobrnja Gumbek", Glavnu nagradu za žensku ulogu, Nagradu za najbolju kabaretsku predstavu, Nagradu "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike
i druge nagrade.

38. dani satire Fadila Hadžića / raspored predstava

Popratni program donosi susrete s umjetnicima, okrugle stolove, koncerte i druga događanja.

Festival se održava od 1976., svake godine na kraju kazališne sezone  (do 2012. pod nazivom ˝Dani satire˝).



kontakt:


Gradsko satiričko kazalište "Kerempuh"
Ilica 31, 10000 Zagreb
Tel: + 385 1 48 33 354
Tel/fax: + 385 1 48 33 348
E-mail: kerempuh@zg.htnet.hr