" />
natječaj

6. STIFF festival - natječaj


prijava: 15.05.2019.

Nakon pet uspješnih izdanja i više od 300 prikazanih igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta, STIFF festival poziva producente i autore da prijave svoje filmove na šesto izdanje koje će se održati od 17. do 20. listopada 2019. u Art-Kinu u Rijeci. Rok za slanje prijava je 15. svibnja!

Prijava filmova za autore i autorice iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore je besplatna a kupon možete zatražiti putem maila na stiff@uniri.hr.

 

Tema ovogodišnjeg festivala je STRAH. Kroz program 6. STIFFa diskutirat će se o uzrocima i posljedicama kulture straha, o interesima, ulogama i narativima koji nas plaše i stvaraju individualnu ali i opću nesigurnost. Diskusije i radionice bit će usmjerene na metode otpora i borbe protiv straha i opresije s naglaskom na kreativne i hrabre izražaje i odluke u filmu i umjetnosti.

 

STIFF film festival je kao i uvijek otvoren po pitanju sadržaja, stoga ovogodišnji fokus na temu "straha" nije uvjet za prijavu filmova.

 

U konkurenciju za STIFF-ove nagrade ulaze studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali u periodu nakon 1. siječnja 2017. godine. Prijave su otvorene i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove.

 

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme.
 

(R.P.B., 09.05.2019)

Tagovi: natječaj, stiff