Preskočite na glavni sadržaj

6. dani suvremenoga plesa u Varaždinu

6. dani suvremenoga plesa u Varaždinu
Međunarodni festival suvremenog plesa "posvećen novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti". Uz izvedbe plesnih predstava na na različitim lokacijama grada Varaždina, festival obuhvaća  rezidencijalne programe i festivalsku produkciju, edukativne programe za profesionalce i amatere (uključujući i posebno osmišljen Plesni kamp za djecu i mlade) te off programe interdisciplinarnog tipa.
vrijeme: 29.05.2014. - 01.06.2014.

Ovogodišnje Dane suvremenog plesa otvara izvedbena instalacija i izložba "Strgane izvedbe" zagrebačke skupine BADco. i  nastup Gudačkog kvarteta Zagrebačkog orkestra mladih. Slijedi  Večer mladih hrvatskih autora i koreografija Matee Bilosnić " "This is you?", potom nastupaju Zagrebački plesni ansambl i Daniel Abreu iz Španjolske te, posljednjeg dana festivala, predstava za djecu "San žute čarape" BITEF teatra iz Beograda. 

Uz predstave, održat će se radionica Koreografski laboratorij "Kreirati za mladu publiku" pod vodstvom Hendrika Lebona iz Belgije te radionica suvremenih plesnih tehnika za početnike, s Lili M. Rampre iz Slovenije.

Koncepcija i vodstvo festivala: Sanja Tropp Frühwald.
.

6. dani suvremenog plesa u Varaždinu / raspored programa


Festival suvremenog plesa u Varaždinu prvi put je održan 2010. godine, kao sastavni dio Dana performansa i suvremenog plesa, manifestacije koja je u proširenoj verziji nastavljala tradiciju varaždinskih Dana hrvatskog performansa.


kontakt:


VRUM performing arts collective
Avenija Dubrava 144, 10 000 Zagreb