izložba

Grupna izložba 'Groundwork'


vrijeme: 16.05.2019. - 16.06.2019.
mjesto: Galerija Contra, Strossmayerov trg 6, Zagreb

Zagrebačka Galerija Contra predstavlja novu grupnu izložbu pod nazivom 'Groundwork'. Na izložbi će posjetitelji moći razgledati djela osmero američkih umjetnika: Donald Baechler, Ross Bleckner, Jonathan Lasker, Sol LeWitt, John Newsom, David Reed, Leslie Wayne, Wendy White. Svečano otvorenje izložbe održat će se u četvrtak, 16. svibnja s početkom u 19 sati. 

Na izložbi će biti predstavljene četiri generacije vrhunskih njujorških umjetnika, koji se u svojim radovima usredotočuju na inherentan dijalog između odnosa lika i pozadine u slikarstvu.
Mnogi slikari s ove izložbe već su izlagali u raznim muzejima u inozemstvu, a radovi im se nalaze u privatnim i javnim zbirkama diljem svijeta.

Cilj ove izložbe je dočarati posjetiteljima dubinu istraživanja ovih slikara. Kad pogledamo malo unatrag, Njujorška škola poznata je po dramatičnoj upotrebi raspona u slikarstvu kada su se apstraktni ekspresionisti 1950-ih počeli probijati na umjetničku scenu. Izložba „GROUNDWORK“ prikazuje atmosferu koju suvremeni umjetnici stvaraju stalnim istraživanjem materijala i svojim jedinstvenim pristupom platnu. Izlaganjem djela manjih dimenzija, koja odišu istim duhom kao i djela velikih dimenzija, posjetitelji mogu osjetiti iskreni duh najboljih djela ovih suvremenih umjetnika.

Izložba ostaje otvorena do 16. lipnja 2019.

https://www.facebook.com/events/2021399504650062/


(D.H.F., 13.05.2019)