Preskočite na glavni sadržaj

Viško ljeto 2012.

Viško ljeto 2012.
Ljetni festival na otoku Visu, povezuje povijesno-ambijentalne sadržaje sa zanimljivim glazbenim, scenskim, književnim i likovnim  događanjima. U glazbenom dijelu programa gostuju istaknuti predstavnici hrvatske glazbene scene (od klasične glazbe i jazza  do klapske pjesme).
vrijeme: 07.07.2012. - 08.09.2012.


Tijekom šezdeset dana ovogodišnjeg Viškog ljeta održat će se na deset različitih lokacija više od pedeset tradicijskih, edukativnih, kulturno-umjetničkih, zabavnih i gastro događanja u kojima će sudjelovat će niz izvođača  iz zemlje i inozemstva.

Program će otvoriti nastup Hrvatske gradske glazbe, grupe Valetudo i kazališta novog cirkusa Kam hram. Na lokaciji Kut tradicionalno će se održavati jazz večeri i jam sessioni, u atriju tvrđave Baterija koncerte će prirediti američka gitaristica Kaki King i ruski Kvartet Čajkovski, a u Ljetnom kinu nastupit će Tamara Obrovac i Transhistria Ensamble, Pips Chips i Video Clips i Goribor. U  „Zelenoj špilji“ na otočiću Ravniku (Rukavac), održavat će se i večeri poezije i dalmatinske pjesme.

Od lokalnih kulturnih udruga i ove će se godine predstaviti Amatersko kazalište Ranko Marinković s predstavom „U sudnici“, koja će igrati tijekom cijeloga ljeta, te Paradajz Lost s izborom filmova i programom izložbi. Vis će ugosititi  turneju nedavno održanog Festivala mediteranskog filma Split.

Po prvi put organizira se međunarodna škola za improviziranu glazbu - ImproVIS ( 27.08. – 03.09.) s mentorima s regionalne i međunarodne glazbene scene.


Viško ljeto 2012./ program


Više informacija na: www.facebook.com/vis-summer-festival



kontakt:


Turistička zajednica grada Visa
Šetalište Stare Isse 5, 21480 Vis
Tel: + 385 21 717 017


Fax: + 385 21 717 018
E-mail: tzg-visa@st.t-com.hr