Preskočite na glavni sadržaj

Mjesec Frankofonije - ožujak 2015.

Mjesec Frankofonije - ožujak 2015.
Tijekom ožujka, hrvatski gradovi - Zagreb, Split, Solin, Rijeka, Osijek, Dubrovnik, Zadar, Varaždin, Pula, Koprivnica, Lipik, Samobor, Daruvar i Korčula slavit će francuski jezik i raznolikost frankofonskih kultura. Program manifestacije obuhvatit će više od stotinjak događanja (projekcije, izložbe, predavanja i dr.). 
vrijeme: 01.03.2015. - 30.03.2015.
 

Mjesec Frankofonije slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj. Slavi se tijekom cijelog ožujka, a organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacija Frankofonije prisutnih u Zagrebu (Belgija, Kanada, Grčka, Francuska, Mađarska, Rumunjska, Slovenija, Švicarska) uz potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Središnje događanje ovogodišenjeg Mjeseca Frankofonije u Hrvatskoj je cabaret predstava Laurette de Paname u organizaciji 5 francuskih alijansi u Hrvatskoj (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Dubrovnik) uz potporu Fondacije francuske alijanse i Francuskog velkeposlanstva u Hrvatskoj. Zagrebački koncert održat će se 18. ožujka u 19 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Program manifestacije (pdf, 843 KB)

Frankofonski filmovi u zagrebačkom kinu Tuškanac