Preskočite na glavni sadržaj

7. ETNOFILm festival

7. ETNOFILm festival
Etnografski muzej Istre poziva vas na 7. ETNOFILm festival, koji će se u Rovinju održati od 23. do 25. travnja 2015. godine. Osim dobrih filmova, posjetitelje očekuje popratni program koji donosi radionicu senzorne etnografije i novih medija, predstavljanje nove publikacije i okrugli stol te koncert etno skupine Veja.
vrijeme: 23.04.2015. - 25.04.2015.

Festival će se održavati u Multimedijalnom centru i Zavičajnom muzeju Grada Rovinja.

Osim dobrog izbora filmova iz međunarodne etnografske produkcije, a za koji su zaslužni naši selektori Andrea Matošević i Bojan Mucko, 7. ETNOFILm bit će i mjesto predstavljanja novog projekta koji Etnografski muzej Istre provodi u suradnji s beogradskim Etnografskim muzejom te organizacijom soundimageculture iz Brisela. U projekt će nas, kroz radionice i predavanja, uvesti Laurent van Lancker, a u radionicama će sudjelovati studenti pet europskih sveučilišta. Na ovogodišnjem ETNOFILmu gostovat će i David Kendall, voditelj prošlogodišnje fotografske radionice održane u sklopu Festivala, inače predavač na Goldsmithu pri Sveučilištu u Londonu.

Na našu je adresu ove godine tijekom prijavnog procesa pristiglo 120 prijava iz svih dijelova svijeta, a selekcijom je odabrano 29 filmova. Potonji će biti prikazani u sklopu natjecateljskog dijela programa, pritom podijeljeni u 4 kategorije: filmovi profesionalnih etnologa/antropologa, filmovi studenata etnologije/antropologije, filmovi etnologa/antropologa u TV produkciji te filmovi autora koji nisu etnolozi/antropolozi. Nagrade najboljim autorima prikazanih filmova i ove će godine izraditi studenti Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke.
 
Filmove će žirirati znanstvena savjetnica na zagrebačkom Institutu za etnologiju i folkloristiku Ines Prica, producent i voditelj Liburnia Film Festivala Oliver Sertić te voditeljica World Film Festivala i istraživačkog odjela Nacionalnog muzeja Estonije Pille Runnel.