" />
obavijest

Roberta Nikšić: 'Patela'


vrijeme: 17.05.2019. 19 h
mjesto: Hrvatska Kostajnica; Hotel Central

Društvo prijatelja knjige 'Milivoj Cvetnić' Hrvatska Kostajnica organizator je promocije knjige pjesama Roberte Nikšić, 'Patela' koje će se održati u petak, 17. svibnja, u 19 sati.

Roberta Nikšić je dobitnica Plakete „Milivoj Cvetnić“ za 2017., za zbirku  Otmica Europe. U 2018. slijedila je sjajna zbirka Patela koju je Društvo, na preporuku stručnog povjerenstva, s radošću objavilo početkom 2019. Gosti na promociji su Roberta Nikšić, pjesnikinja, Petar Gudelj, istaknuti hrvatski književnik i Ivan Lovrenović, bosansko-hercegovački književnik i publicist.

 

Riječima Petra Gudelja, recenzenta Patele, pozivamo sve zainteresirane na ovu promociju:“ Piše i zna što piše, i zna se što piše. Srcem srčano i umom umno. Gradi kuću od riječi. Gradim je polako, kaže, ciglu po ciglu. Ima samo jezik, riječi, i to malo dosuđena vremena. A kad napiše kuću, sagradi pjesmu, u njoj se može živjeti, moliti, voljeti. Ona čuva od nevremena svoga pisca i čitatelja. Pisanje je, kaže, njezina kuća i domovina. Zato se prema njemu tako drži, zato ga drži stvaralačkim i svetim…Ima Bosna, u Bosni Varcar, u Varcaru kuća. U kući, pod ognjištem, pod pepelom njezino srce…“

 

(R.P.B., 15.05.2019)

Tagovi: književnost