Preskočite na glavni sadržaj

Omiš guitar fest 2015.

Omiš guitar fest 2015.
Međunarodni festival gitare 'Omiš guitar fest 2015.' koji se održava šesti put zaredom okupit će od 23. do 25. travnja u Omišu više od 200 gitarista iz cijelog svijeta, a organizatori iz udruge 'Male žice' ističu kako su prijave već stigle iz Japana, Australije, Argentine, Indije, SAD-a te gotovo svih europskih zemalja.  
vrijeme: 23.04.2015. - 25.04.2015.

"Iako je do kraja službenih prijava ostalo još pet dana, već sada očekujemo rekordni dolazak gostiju čime će se Omiš guitar fest potvrditi kao najveći gitaristički festival u ovom dijelu Europe", najavljuju organizatori.

Omiš guitar fest na simboličan način otvara i turističku sezonu u gradu Omišu. Ove godine ondje će biti spojena najveća omiška tradicija -klapska pjesma i gitara, a nastupit će klapa koja nikad nije nastupala u Omišu, ali je vezana za nju - Klapu Rišpet, koja se sastoji od brojnih omiških glazbenika i pjevača. Uz klapu Rišpet očekuje se i nastup španjolskog flamenco gitarista Paca Seca koji bi nastupio kao specijalni gost.

Druga večer festivala tradicionalno je rezervirana za proglašenja pobjednika u raznim kategorijama natjecanja te ove godine nudi prave glazbene poslastice: koncert otvara GMO Sanctus Domnio iz Splita koji se upravo vratio iz Italije sa osvojenim 1. mjestom na velikom međunarodnom natjecanju. Oni će izvesti koncert za električnu gitaru i orkestar od splitskog skladatelja i dirigenta maestra Vlade Sunka. Potom nastupa Francesco Scelzo, talijanski gitarist peruanskog podrijetla, koji je zadnjih nekoliko godina osvojio nekoliko velikih svjetskih međunarodnih natjecanja, a na kraju večeri i španjolski flamenco gitarist Paco Seco.

Proglašenje apsolutnog pobjednika natjecanja bit će 25. travnja u hotelu "Plaža", kao i nastup kantautora Nene Belana i Olje Dešić u unplugged verziji na akustičnim gitarama. "Gitara je život... a život je na Omiš guitar fest-u!", poručuju iz udruge "Male žice". (Hina)