Preskočite na glavni sadržaj

11. Jazz Festival Samobor

11. Jazz Festival Samobor
Samoborski Jazz Festival ove će se godine održati od 16. do 31. svibnja, u Havana baru te glavnome gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava. Festival tradicionalno u mjesecu svibnju okuplja poznata imena domaće i inozemne jazz scene i svojim sadržajem obogaćuje glazbeno – turističku ponudu grada Samobora. Ulaz na sve koncerte je besplatan!
vrijeme: 16.05.2015. - 31.05.2015.

Organizator Festivala je Gradska glazba Samobor, najstarija glazba u Hrvatskoj, osnovana 1807. godine, a autor projekta i idejni začetnik Dubravko Mihalinec.

Ovaj projekt osmišljen je u trenutku nastajanja jednog  novog, skladnog, prije svega amaterskog glazbenog društva. Sami članovi svirači Gradske glazbe Samobor željeli su sudjelovati u nečem novom, kvalitetnom, biti dio nečega po čemu će ih se pamtiti kao što mi pamtimo osnivača Gradske glazbe Samobor Josipa Herovića i njegovu "Malu harmoniju" iz 1807. godine. Svi svirači su, kao i u većini hrvatskih amaterskih puhačkih orkestara danas, školovani glazbenici, bilo s osnovnim, srednjim ili akademskim obrazovanjem, ali svi odreda to rade zato što to vole. Orkestar je zadnjih godina proglašavan najboljim amaterskim puhačkim orkestrom Zagrebačke županije, a 2010. godine Gradska glazba Samobor osvojila je 3. mjesto na Državnom susretu amaterskih puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom u konkurenciji 18 orkestara, jedina svirajući i jazz.

Ove godine na “11. Jazz Festivalu Samobor 2015.” održat će se 7 koncerata različitih sastava, što znači da će biti glazbe za svakoga. Kombinacija klupskog programa i programa većih sastava završit će zadnjeg dana festivala, u nedjelju, 31. svibnja koncertom Gradske glazbe Samobor i gostiju, na Trgu kralja Tomislava u 20 sati.

Festival je i ove godine organiziran pod pokroviteljstvom Grada Samobora, Zagrebačke županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u suorganizaciji Turističke zajednice grada Samobora, Pučkog otvorenog učilišta Samobor i Havana bara, uz medijsko pokroviteljstvo Radio Samobora.