Preskočite na glavni sadržaj

6. Rovinj Jazz festival

6. Rovinj Jazz festival
Šesto izdanje Rovinj Jazz Festivala koji će se održati tijekom tri srpanjska vikenda u prostorima bivše tvornice duhana u samom centru grada, donosi nastupe iznimnih glazbenika: Joshue Redmana, Lizz Wright, Stefana Milenkovića&Marka Hatlaka, Nicholasa Paytona i Jane Monheit.
vrijeme: 08.07.2016. - 22.07.2016.
mjesto: Zrin, Hrvatska Kostajnica, Komarevo, Topusko, Sisak, Gore, Hrvatski Čuntić

Festival će otvoriti nastup jednog od najpriznatijih i najkarizmatičnijih jazz umjetnika koji je stupio na scenu 90-tih godina prošlog stoljeća te dva puta bio nominiran za nagradu Grammy. Saksofonist JOSHUA REDMAN u petak, 8. srpnja, sa svojim će kvartetom izvesti spoj tradicionalne instrumentacije akustičnog jazza s progresivnim stavom i modernim zvukom. Dan kasnije na istoj pozornici nastupit će LIZZ WRIGHT, glazbenica koja je već na početku karijere postala jedna od najimpresivnijih vokalistica svoje generacije, a svojim je albumima zauzela sam vrh Billboardove ljestvice top modernih jazz albuma.
 
Vikend nakon rovinjska će publika moći uživati u obradama temperamentne tango glazbe ali i izvorne adaptacije latino glazbe i jazz djela. Koncert STEFANA MILENKOVIĆA & MARKA HATLAKA koji svoj sastav prikladno nazivaju „TANGO COMPÁS“, publiku će odvesti na uzbudljivo putovanje od Južne Amerike do srca Europe, od kolijevke tanga do modernih remek djela. U subotu, 16. srpnja, festivalsku pozornicu će zauzeti još jedan virtuoz koji ujedno slovi kao jedan od najvećih umjetnika našeg vremena, NICHOLAS PAYTON koji će nastupiti sa svojim triom u pratnji vokalistice JANE MONHEIT.
 
Ovogodišnji festival završit će 22. srpnja nastupom AMIRE MEDUNJANIN, jedne je od najpoznatijih interpretatorica sevdaha i sevdalinki. Amira je  već imala prilike predstaviti se publici u sklopu festivala prije tri  godine, a o kakvoj je vokalistici i osobnosti riječ možda najbolje govori činjenica da je prozvana bosanskom Billie Holiday.
 
Prisjetimo se festival je u posljednjih pet godina svog postojanja ugostio gotovo 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od najvećih svjetskih jazz imena poput George Bensona, Dee Dee Bridgewater, New Gary Burton Quarteta, Christian McBride Tria, Johna Patituccia, Danila Pereza & Briana Bladea ili pak Regina Carter Quinteta ali i mnoga druga.
 
Ulaznice za Rovinj Jazz Festival dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i online putem www.eventim.hr (kompletan popis prodajnih mjesta na www.eventim.hr/hr/outlets).