Preskočite na glavni sadržaj

40. SKAZ

40. SKAZ
Jubilarni 40. SKAZ, poznat kao najdugovječniji i najveći susret kazališnih amatera Zagreba, 29. ožujka otvara svoja vrata i do 9. travnja, u dnevnom ritmu dvije-tri predstave s obveznim okruglim stolom poslije, okuplja rekordnih 48 kazališnih komada vrlo aktivnih dramskih skupina različitih tematskih interesa, i to bez ikakvih ograničenja u godinama ili žanrovima.
vrijeme: 29.03.2016. - 09.04.2016.

Sve će se predstave održavati u Kazalištu KNAP na Peščenici.

Najboljih pet predstava, o kojima će „stručno (pre)suditi“ kazališni redatelj Georgij Paro, dramaturginja Željka Turčinović te kazališni kritičar Andrija Tunjić, ulazi u „grand finale“, na Festival zagrebačkih amatera koji ove godine slavi 20 godina postojanja, a na rasporedu je 16. i 17. travnja.

Nagrade „Daske koje život znače“, kući će ponijeti nagrađeni za za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru, a najbolja predstava dobit će i izravnu ulaznicu za 56. Festival hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog
sabora kulture.

U širokoj i raznolikoj lepezi prijavljenih dramskih grupa sudjeluju i Kulturno-umjetnička društva (Valentinovo, Oporovec, Ruža Prigorja), zatim dramski studiji mladih domicilnih kazališta i centara za kulturu (Trešnja, Dubrava, KNAP, ZKM, CeKaTe, Kulturni centar Travno, August Cesarec), samostalne dramske grupe (Pluton, Dramci, Budilica, Točka na i, Flafi, Izvor ljubavi, MAK, Ipak, Punkošipak, Dramski studio Sesvete), a pravo su osvježenje dramske skupine studenata (Hrvatskih studija, Fakulteta političkih znanosti, studenti komparativne književnosti, Patafta) , kao i Međunarodni centar za umjetnost – Super IAC koji ove godine debitira. 

40. SKAZ svojim posjetiteljima donosi i brojna iznenađenja, poput rezanja slavljeničke torte, SKAZ-ovih suvenira i nagrada, kao i opuštenu proslavu jubilarnog SKAZ-a kada će se za DJ-pultom okupiti uspješne mlade zvijezde koje su nekad upravo na SKAZ-ovim kazališnim daskama napravili svoje prve glumačke ili redateljske korake, između ostalog Goran Bogdan, Iskra Jirsak, Marko Cindrić, Petar Cvirn, Jelena Veljača, Miran Kurspahić, Ana Majhenić, Petra Kurtela, Oliver Frljić, Tara Rosandić, Sven Madžarević, Mario Kovač i drugi.

Raspored predstava po danima