Preskočite na glavni sadržaj

9. festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

9. festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'
Deveti po redu Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' održat će se od 11. do 14. travnja 2016. Na Festivalu će sudjelovati stotinjak umjetnika i gostiju iz kazališne djelatnosti, a predstave i druge programe pratit će više od dvije tisuće malih i velikih gledatelja.
vrijeme: 11.04.2016. - 14.04.2016.

Između osamnaest prijavljenih predstava, selektor je odabrao njih šest za natjecateljski dio programa, dok će predstava Umjetničke akademije iz Osijeka biti izvedena izvan konkurencije.   

Festival će  u ponedjeljak 11. travnja otvoriti predstava 'Moja obitelj i jedan jež', koja je osvojila  Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje predstave za djecu i mlade 2015.

Publika Malog Marulića gledat će slijedeće naslove:

1.  Moj prijatelj Mačkodlak, Gradsko kazalište lutaka Split, autorica: Olja Savičević Ivančević, redatelj: Ivan Plazibat;
2.  Moja obitelj i jedan jež, Kazalište Smješko, Zagreb, autor: Hrvoje Zalar, redateljica: Ivana Boban;
3.  Neispričana bajka, Gradsko kazalište Scena Gorica, autorski projekt i režija: Radovan Rudžjak, Aleksandra Naumov i Damir Klemenić;
4.  Hrabrica, Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb, autorica: Željka Horvat Vukelja, režija: Dario Harjaček;
5.  U potrazi za dijamantnom suzom, Gradsko kazalište Požega, autorski projekt Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića;
6.  Trsatski zmaj, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, autori i redatelji: David Petrović i Alex Đaković inspirirani pričom Velida Đekića;
7.  Duga (izvan konkurencija), Umjetnička akademija u Osijeku, autor: Dinko Šimunović, redateljica: Tamara Kučinović.

Stručni žiri ovogodišnjeg festivala čine dramski pisac Ivor Martinić, redateljica Renata Carola Gatica i scenografkinja Lina Vengochea. Jednu nagradu dodijelit će i dječji žiri kojeg čine učenici od prvog po petog razreda splitskih osnovnih škola.

Pored predstava, od koji će neke biti izvedene tri puta na dan, i to na pozornicama Gradskog kazališta lutaka i Gradskog kazališta mladih, program festivala uključuje i slušaonice radio - igre za djecu u splitskim osnovnim-školama, te čitanja nagrađenih dramskih tekstova u Gradskoj knjižnici Marko Marulić.

Program festivala dostupan je na stranicama GKL-a Split www.gkl-split.hr.