Preskočite na glavni sadržaj

9. Festival dječje knjige

9. Festival dječje knjige
Centar za kulturu Trešnjevka devetu godinu uzastopce organizira Festival dječje knjige koji će se održati od 12. travnja do 19. svibnja 2016., s ciljem upućivanja djece u svijet književnosti. Festival će i ove godine ugostiti poznate književnike, ilustratore, izdavače i umjetnike.
vrijeme: 12.04.2016. - 19.05.2016.
Festival počinje u utorak 12. travnja u 11 sati tradicionalnom 'berbom slikovnica' sa stabala u Parku Stara Trešnjevka. Svako dijete koje se u 11 sati ondje pojavi i "ubere priču" otići će kući s lijepom, novom, tvrdo ukoričenom slikovnicom 'ubranom' sa stabla. Program 'Uberi priču' autorski je projekt Sanje Lovrenčić, ostvaren u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona.
 
Nakon otvorenja festival nastavlja s nizom atraktivnih susreta te ugošćuje mnoge poznate književnike, ilustratore, izdavače, umjetnike.
 
Autorica festivala Sanja Pilić ove godine za temu ima Alisu u zemlji čudesa, 'maštaonicu' u kojoj će i djeca stvarati svoju zemlju čuda. Na festivalu gostuje i Miro Gavran, autor niza naslova i za djecu, bit će govora o inspiraciji, mašti i mnogim 'tajnama pisaca', Kristina Čunović vodi čitaonicu za najmlađe, s Irenom Frantal će djeca izrađivati svoju umjetničku knjigu.
 
Na susretu sa Sanjom Polak tema će biti Dnevnici Pauline P., dok će igraonicu/natjecanje pod nazivom 'Potraga za blagom' voditi Kašmir Huseinović. O dječjoj književnosti na filmu bit će riječi na susretu o filmu 'Šegrt Hlapić' kada gostuje redatelj filma Silvije Petranović, a o knjizi i tehnološkim čudima će se raspravljat na susretu s Marinom Gabelicom, dok će Hana Lukas Midžić voditi djecu u Zemlju zmajeva.
 
Gostuje i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba 'Dodir' koji će predstaviti niz aktivnosti kojima promiču dječju književnost, a CMS predstavlja slikovnicu o izbjeglicama.
 
I ove godine festival potiče solidarnost kod najmlađih, svi mogu darovati knjige za djecu Gunje i Matoševa Tovarnika. U lipnju festival putuje u Srijem gdje će prikupljene knjige biti predane tamošnjim zaljubljenicima u čitanje i prenesene poruke zagrebačke djece.

CeKaTe na fb