Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb International Blues Festival 2016.

Zagreb International Blues Festival 2016.
Na ovogodišnjem, sedmom u nizu, Zagreb International Blues Festivalu, koji se održava od 26. do 30. travnja 2016., publiku očekuje pet dana vrhunskog bluesa u tri zagrebačka kluba, a već tradicionalno, održat će se i 'ZIBF u gostima' – ove godine u Splitu i Puli.  
vrijeme: 26.04.2016. - 30.04.2016.

Festival raste iz izdanja u izdanje, profilirao se kao vodeći nacionalni blues festival, a ove godine donosi pravu glazbenu poslasticu – klupsku mini turneju Erica Sardinasa. Izuzetni američki blues rock slide gitarist će nastupiti četiri dana za redom - u zagrebačkom klubu Hard Place (27. i 28.4.), splitskom Judinom drvu (29.4.) te na tvrđavi Kaštel u Puli (30.4.).

Uz nastupe Erica Sardinasa, posjetitelje će zabavljati i jake snage hrvatskog bluesa. Otvaranje festivala je u utorak, 26.4., u Hard Placeu, gdje će se održati večer "Blues for You" posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi. Tu će prigodu uveličati koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma "For a Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhi. Uz njih će nastupiti kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover, a istu večer će Tibor Nađ iz Novog Sada predstaviti svoju knjigu "Isceljujuća moć bluesa".

Srijeda (27.4.) i četvrtak (28.4.) u Hard Placeu su rezervirani za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarista Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik hrvatske na "International Blues Challengeu" u Memphisu. Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku mini-turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (petak, 29.4.) i pulskoj tvrđavi Kaštel (subota, 30.4.).

U petak, 29.4., zagrebački program ZIBF-a seli u "Pivanu" gdje će "Sunnysiders" premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe "Našao sam dobar bend" koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan "S daleke obale bluesa". Za istu večer Sunnysidersi najavljuju i atraktivne goste koji su za sada u tajnosti.

Čast da zatvore sedmo izdanje "Zagreb International Blues Festivala" je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će u subotu, 30.4. svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory .

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan. Ulaznice za Sardinasa su već u prodaji u Hard Placeu, Rockamarku i Dirty Old Shopu po 110 kn.