Preskočite na glavni sadržaj

10. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova

10. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova
Jubilarno, 10. međunarodno natjecanje zborova održat će se u Zadru od 19. do 22. svibnja 2016. Sudionici natjecanja - ukupno devetnaest zborova iz Slovenije, Estonije, Poljske, Švedske, Latvije i Hrvatske - nadmetat će se u kategorijama muških, ženskih i mješovitih zborova.
vrijeme: 19.05.2016. - 22.05.2016.

Manifestaciju će u četvrtak 19. svibnja 2016. u Katedrali sv. Stošije s početkom u 21 sat otvoriti ansambl Antiphonus koji će pod umjetničkom vodstvom Tomislava Fačinija izvesti djela baroknih i suvremenih hrvatskih i talijanskih skladatelja.

U petak 20. i subotu 21. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održat će se natjecateljski dio programa na kojem će se za Zlatni, Srebrni i Brončani križić opatice Čike te potom i za Veliku nagradu Grada Zadra, natjecati rekordni broj zborova! Naime, ove godine na Natjecanje su pristigle 23 prijavnice, a selekciju programskog povjerenstva prošlo je dvadeset zborova, dok je jedan zbor naknadno odustao.

Osim što će se natjecati, svi zborovi će pjevati na gradskim trgovima te svojom nastupima na takozvanim promenadnim koncertima na Narodnom trgu i Forumu, oplemeniti gradske javne prostore glazbom.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Natjecanje se održava uz potporu Grada Zadra, a koncert svečanog otvorenja podržala je i Turistička zajednica Grada Zadra.

Više informacija o Natjecanju: www.zadarchoirs.com.

10. međunarodno natjecanje pjevačkih zborova otvara ansambl Antiphonus (18.5.2016.)

(D.H.F., 02.05.2016)