Preskočite na glavni sadržaj

23. festival glumca

23. festival glumca
23. festival glumca održat će se od 13. do 21. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru, Iloku i Otoku, a uz izvedbe izabranih predstava publiku očekuje i bogat popratni program, koji uključuje Male noćne razgovore s glumcima, Teatar mladih, Glumca pjesnike, izložbe i kazališni kviz.
vrijeme: 13.05.2016. - 21.05.2016.

Tjedan dana prije svečanog otvaranja 23. izdanja Festivala glumca, u Županji ovogodišnjem gradu domaćinu, održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno 18 predstava  koje je izbornik  Enes Kišević selektirao za sudjelovanje na Festivalu. Predstavljeni su i domaćin Festivala, istaknuti kazališni, filmski i televizijski glumac  Ivo Gregurević, novi predsjednik Festivalskog odbora,  Joško Ševo i ocjenjivački sud u sastavu:  Lidija Helajz,  Sanja Marin i  Draško Zidar.
 
Predsjednik Festivalskog odbora Joško Ševo poručio je kako si stavlja u zadatak vratiti prestiž i napetost koja se vezala uz sudjelovanje na Festivalu. „Budite s nama na predstavama i razgovorima, neka vas ima i neka ste dobro došli u zajedničkom duhu vraćanja kazalištu i glumcu.“, poručio je Ševo okupljenim novinarima, kolegama i publici.
 
Ove godine na Festivalu se dodjeljuje i nagrada za najbolji kazališni plakat, koja se dodjeljuje trijenalno. Odlukom Ocjenjivačkog suda u sastavu Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković, najboljim je ocijenjena serija plakata kazališta Gavella iz Zagreba koje je izradio, na Festivalu glumca već nagrađivani, Vanja Cuculić.
 
Svečanost otvorenja Festivala održat će se  14. svibnja u 21 sat u Dvorani 'Mladost' u Županji, a nakon svečanosti bit će izvedena predstava Umjetničke akademije u Splitu i Scene mladih HNK Split 'Priče iz Vukovara' po tekstovima Siniše Glavaševića, u izvedbi mladog glumca Pere Eranovića, naveo je član Organizacijskog odbora Jurica Buljan, rekavši kako je Festival glumca građanima Županje uvijek donosio radost, pa i u ratnim i poratnim danima, kada im je bilo najteže.
 
Opširnije o programu Festivala…