" />
predstava

Gostovanje Cirkorame na festivalu Cirkul’art u Slovačkoj


vrijeme: 24.05.2019. - 26.05.2019.
mjesto: Slovačka; Stupava

Cirkul’art 2019 - festival suvremenog cirkusa, koji se održava od 24. do 26. svibnja u slovačkom gradu Stupava, ove godine će u sklopu svog programa 'Visegrad Workshop Zone' ugostiti cirkuske pedagoge iz šest istočnoeuropskih zemalja.

Program je zamišljen kao svojevrsni laboratorij za djecu i mlade, koji će kroz radionice cirkuskih vještina u trajanju od tri dana, kroz neverbalni pristup predavača koji će ih učiti  cirkuskim vještinama i teatarskim metodama, pokušati pokazati kako cirkus i suvremena izvedbena umjetnost općenito, ne poznaju granice i kako mogu biti dostupne za učenje svima, bez obzira na jezične barijere.
 
Na festivalu će biti prisutni pedagozi iz Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Srbije, a Hrvatsku će predstavljati Cirkoramini - Lea Ovčarić koja će voditi radionicu parter akrobacija i Nikola Mijatović koji će voditi radionicu žongliranja.
 
Cilj ovog projekta je predstaviti različite pristupe i metodologije rada u razvoju motorike kod djece i mladih, razvijanje interesa za suvremenu izvedbenu umjetnost, kao i povezivanje i razmjena iskustava i znanja među samim predavačima koji se do sada nisu imali prilike upoznati i raditi zajedno.

(R.P.B., 23.05.2019)