Preskočite na glavni sadržaj

10. festival DORF

10. festival DORF
Deseti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održat će se tijekom ljeta na više lokacija - u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u 3 programa – Regionalni/Međunarodni/Tajna povijest rocka, uz bogat popratni program.
vrijeme: 07.07.2016. - 27.08.2016.

Na jubilarnom festivalskom izdanju bit će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.7. biti osim projekcija organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana 4 filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala 21.-24.7. u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati 12.-13.8. na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je 26.-27.8. organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.
 
Krajem srpnja će DORF biti filmski gost 17.Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu biti će od 1-.3.8. gdje će biti prikazana 2 filma.
 
U okviru OFF DORF programa biti će organizirane promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz.
 
Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.
 
O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik.
 
Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca.
 
Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016. Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića.
 
10. Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma 'Rare' iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.