" />
predstava

'Moja mama kuha bolje od tvoje' – premijera u Kazalištu KNAP


vrijeme: 31.05.2019.
mjesto: Zagreb; Kazalište Knap, Ivanićgradska 41a

Premijera plesne predstave 'Moja mama kuha bolje od tvoje', u režiji Marije Matković i izvedbi skupine umjetnika NoStress Crew, održat će se u petak, 31. svibnja. Biti će to posljednja premijera ove sezone u KNAP-u i uvod u dvanaeste po redu Dane kulture na Peščenici koji traju od 1. do 8. lipnja.

Riječ je o četiri prijatelja koji nam pokazuju da kritiku ne doživljavaju kao napad, manje o problemima, više o sportu te doživljavaju li  nadmetanje kao poticaj ili opsjednutost položajem i hijerarhijom.

 

Uvijek crpeći inspiraciju iz trenutnog stanja društva, ljudskog ponašanja i reakcija na iste, redateljica istražuje kompleksnu strukturu muškog razmišljanja i međusobnih odnosa.

 

Počevši od rane dobi, dječaci zauzimaju svoj teritorij, odmjeravaju snage kroz igru i uče kako muškarci ne plaču, već uvijek suvereno trebaju zauzeti stav bez prostora za pogrešku.

 

Luka Anaković, Miroslav Mlinar, Domagoj Lučić i Zlatko Čančar plesnim pokretom prikazuju putovanje kroz muški mozak.

 

Ova četvorica odraslih muškaraca i prijatelja u osobnoj priči u kojoj kritiku doživljavaju kao poticaj da učvrste svoj položaj, ali i kroz međusobna nadmetanja postavljaju pitanja i daju publici priliku da odgovori na njih i složi vlastitu hijerarhiju uloga u njihovom odnosu.

 

Prva repriza u slobodnoj prodaji biti će 1.6. u 20h, a oba termina, i premijera 31.5. i 1.6. biti će u slobodnoj prodaji po cijeni od 50/40 kn.


(R.P.B., 24.05.2019)