predstava

Premijera mjuzikla 'Sugar' u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu


vrijeme: 28.05.2019.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9

Mjuzikl 'Sugar', u režiji Nine Kleflin, nova je premijera osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta, koja je na rasporedu u utorak, 28. svibnja, najavila je u petak na konferenciji za novinare Dražena Vrselja dodavši da scenografiju za mjuzikl potpisuje Osman Arslanagić, koreograf je Vuk Ognjenović, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a dirigent je maestro Mladen Tutavac.

Po riječima redateljice Nine Kleflin, libreto za predstavu nastao je na osnovu scenarija poznatog filma Billyja Wildera "Neki to vole vruće" za koji je autor glazbe Jule Styne, teksta Peter Stone, a tekstopisac songova Bob Merrill.
 
"Film je postao klasik, to je priča koja je oduševljavala milijune gledatelja na filmskom platnu, pa se nadam da će ih oduševiti i ovaj mjuzikl te da će biti veliki hit na kazališnim daskama. Kostimografija je imala zahtjevan zadatak jer se u mjuziklu pojavljuje više od 130 kostima koji dočaravaju stil odijevanja iz vremena prohibicije u Sjedinjenim Američkim Državama tridesetih godina prošlog stoljeća. Uživali smo pripremajući ovu predstavu i nadam se da će publika uživati gledati je", rekla je Kleflin.
 
Maestro Tutavac ustvrdio je kako je mjuzikl "fantastično jedinstvo izuzetno duhovitog, humorističnog teksta i izvanredne glazbe".
 
"Po mojem mišljenju to je jedan od svjetskih vrhunaca na području mjuzikala. To je nevjerojatan spoj jazza, swinga, dixielanda, bluesa i ostalih glazbenih pravaca iz tog vremena. Glazba je tako divno isprepletena sa tekstom da se u predstavi uživa od početka do kraja“, zaključio je Tutavac.
 
Ulogu Slatke Sue tumači Vesna Baljak, Medena Med je Ivana Medić, Bienstock je Mario Rade, ulogu Joea (Josephine) igra Duško Modrinić, ulogu Jerryja (Daphne) Matija Kačan, Dendia Palazza glumi Ladislav Vrgoč, a sir Osgooda Fieldinga igra Nenad Tudaković. U mjuziklu sudjeluju i solisti, zbor, orkestar i plesna skupina osječkog HNK. (Hina)

(R.P.B., 24.05.2019)