izložba

Izložba 'Par – Nepar' u Galeriji Pik u Rabu


vrijeme: 31.05.2019. - 12.06.2019.
mjesto: Rab, Galerija Pik

U Galeriji 'Pik' u Rabu, u petak 31. svibnja u 21 sat, otvara se izložba radova iz zbirke Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, Rijeka, pod nazivom 'Par - Nepar'.

Izložba „Par – Nepar“  u Galeriji Pik u Rabu
Otvorenje – petak, 31. svibnja 2019. u 21.00 sat, Galerija Pik, Ivana Rabljanina 3, Rab
Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja 2019.

Vilma Bartolić, viša kustosica MMSU, koja će i otvoriti izložbu, odabrala je radove sljedećih umjetnika: Dušan Džamonja, Oton Gliha, Ivo Kalina, Albert Kinert, Ivan Kožarić, Zlatko Prica, Kosta Angeli Radovani.

Izložba "Par - Nepar" upućuje na dvojnost, istovremenu sličnost što ne isključuje međusobno oponiranje radova nastalih na istu ili sličnu temu, u istom vremenskom razdoblju, izrađenih u različitom mediju.

Stvaralački proces, formalni izgled dovršenog umjetničkog djela i njegov vizualni doživljaj, u velikoj su mjeri uvjetovani medijem u kojem je rad izrađen. Medij, radi li se o slici, crtežu, grafici, skulpturi ili nekoj drugoj likovnoj tehnici, ima svoje zakonitosti, ograničenja ili prednosti, a umjetnički rad u suglasju je sa svim njegovim specifičnostima. Istovremeno, u ovom kontekstu, likovni jezik autora ne gubi svoj identitet već ostaje prepoznatljiv i dosljedan što se iščitava u svakom segmentu izložbe "Par - Nepar".

Sedam umjetnika iz muzejske zbirke predstavljeni su radovima postavljenima u par, tako da je crtež oponiran skulpturi, slika crtežu, grafika slici...

Postav u rapskoj galeriji „Pik“, na adresi Ivana Rabljanina 3, može se pogledati od 31. svibnja do 12. lipnja.
Organizator izložbe je Pučko otvoreno učilište Rab u partnerstvu s Udrugom Livingstone.
 

(D.H.F., 27.05.2019)