Preskočite na glavni sadržaj

5. Bobijevi dani smijeha

5. Bobijevi dani smijeha
Festival komedija '5. Bobijevi dani smijeha', na kojem će biti izvedeno trinaest predstava, među kojima i jedna praizvedba, održava se od 18. do 29. listopada 2016. u Histrionskom domu u Zagrebu.
vrijeme: 18.10.2016. - 29.10.2016.

Ravnatelj Histriona Zlatko Vitez najavio je na konferenciji za novinare kako će svečano otvaranje 5.Bobijevih dana smijeha biti u utorak, 18. listopada u 20 sati, kada će na repertoaru u Histrionskom domu biti predstava Nine Škrabe, u režiji Georgija Para, "Francekova teta", koju će izvesti Glumačka družina Histrion.

Vitez je istaknuo i kako će na festivalu nastupiti i srbijansko kazalište Slavija iz Beograda s Nušićevim komadom "Opasna igra" u režiji Velimira Mitrovića.

Gradsko kazalište Komedija u režiji Ivice Kunčevića izvest će predstavu Georgesa Feydeaua "Gospođica iz Maxima", a Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca dolazi s komadom Andrewa Goffmana "Slučajni perverznjak" u režiji Gorana Grgića.

Pučko kazalište iz Buševca izvest će u režiji Ivana Rožića njegovu predstavu "Moderno doba", a na festivalu će nastupiti i HNK iz Zadra koji će u režiji Zorana Mužića prikazati predstavu Claudia Gnomusa "Besplatni WI-FI".

Mužić je redatelj i predstave Neila Simona "U zajedničkom stanu" koju će na festivalu izvesti Kazališna grupa Lectirium iz Zagreba. HNK iz Varaždina nastupa s predstavom Roberta Harlinga "Čelične magnolije" u režiji Barbare Rocco, najavio je Vitez te dodao kako redatelj Matko Raguž u izvedbi EXIT teatra nastupa s predstavom "Shakespeare na Exit".

KNAP iz Zagreba izvest će u režiji Georgija Para predstavu Nine Škrabe "Malo morgen", a Zorin dom iz Karlovca u režiji Ivane Peroš predstavu Luigija Lunarija "Čekaonica d.o.".

Zagrebačko kazalište Gavella prikazat će komediju Eduarda de Filippa "Filumena marturano" u režiji Dražena Ferenčine.

Na "Bobijevim danima smijeha" bit će i praizvedba komada Miroslava Međimorca "Nebo nad Zagrebom" u autorovoj režiji. Zadnjih dana festivala izvest će je Gust teatar iz Zagreba sa Žarkom Potočnjakom u glavnoj ulozi.

Međimorec je pojasnio da je "Nebo nad Zagrebom" monodrama, nastala prema njegovoj pripovijetci "Životna priča Janka Žnidarića".

Riječ je o ispovijedi staroga Agramera, koju pripovijeda slučajnom namjerniku za stolom na terasi jednoga zagrebačkog kafića, rekao je te opisao Žnidarića kao uspješnog arhitekta i graditelja, bonvivana i ljubitelja ljepšega spola kroz čiji život se prelamaju najvažniji događaji u Zagrebu 20. stoljeća.

Na kraju festivala svečano će biti uručene nagrade "5. Bobijevih dana smijeha". (Hina)
 
Više o predstavama + raspored izvedbi