izložba

Rijeka mini art 2018. - izložba nagrađenih autora


vrijeme: 30.05.2019. - 13.06.2019.
mjesto: Rijeka, Galerija Juraj Klović

Izložba nagrađenih autora drugog salona umjetnosti minijature, Rijeka mini art 2018., održat će se u Galeriji Juraj Klović u Rijeci od 30. svibnja do 13. lipnja 2019. Otvorenje izložbe bit će u četvrtak u 20 sati.
 
Drugi salon umjetnosti minijature Rijeka mini art 2018. održan je u studenom  u Galeriji Juraj Klović u Rijeci,  a pod sloganom I monumentalno djelo može biti malih dimenzija. Radi se o međunarodnoj selektiranoj izložbi na koju se prijavilo više od 150 autora iz: Austrije, Australije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Kanade, Mađarske, Meksika, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije,  Srbije, Švicarske i naravno iz Hrvatske.  Cijeli projekt temeljen je na sjećanju i posveti Jurju  Juliju Kloviću,  geniju minijature iz naših krajeva. Zato su se na natječaja mogli prijaviti radovi malih dimenzija,  odnosno radovi čija veličina ne prelazi 15 x 15 cm, kiparski radovi  veličine 15 x 15 x 15 cm, a nove umjetničke prakse,  npr. videorad u trajanju najviše 3 minute te  performans od 5 minuta. U ulozi žirija bili su članovi Umjetničkog savjeta HDLU-a Rijeka: Ljiljana Barković, Melita Kostelac, Melita Sorola Staničić, Mirta Grandić, Dražen Filipović Pegla i Borislav Božić na čiju je inicijativu cijeli projekt i realiziran.

U pet natječajnih kategorija biran je najbolji rad, a od njih i ukupni pobjednik Salona - dobitnik Grand prixa, te će svoje radove u Galeriji Juraj Klović izložiti:

Iva Šarić, Hrvatska – za kiparstvo i dobitnik  Grand prixa
Karlović Tihana, Hrvatska  - za crtež
Ana Zulijani, Hrvatska -  za slikarstvo
Celestina Vičević, Hrvatska  - za  grafiku
Gordana Jerabek, Hrvatska  -  za fotografiju.

Posebna nagrada - Josipu Mijiću, prošlogodišnjem pobjedniku izložbe

https://www.facebook.com/Rijeka-mini-art-1378257555554874/


(D.H.F., 28.05.2019)