Preskočite na glavni sadržaj

13. ZagrebDox

13. ZagrebDox
ZagrebDox, najznačajniji regionalni festival posvećen dokumentarnom filmu, ove će se godine održavati od 26. veljače do 5. ožujka, a u Kaptol Boutique Cinema prikazat će se više od 120 zanimljivih i uzbudljivih dokumentarnih priča iz cijeloga svijeta.
vrijeme: 26.02.2017. - 05.03.2017.

Bogat festivalski program trinaestog izdanja predstavili su na konferenciji za medije u četvrtak, 9. veljače direktor festivala Nenad Puhovski, producentica Lucija Parać i Sanja Milinović, direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu, generalnom sponzoru festivala.
 
U međunarodnu konkurenciju 13. ZagrebDoxa uvršten je 21 dokumentarni film, a kao i svake godine nekoliko naslova u Zagreb stiže s prestižnim nominacijama ili nagradama, a ukupno 21 dokumentarni film natjecat će se i za Veliki pečat u regionalnoj konkurenciji, u koju je ove godine uvršteno devet hrvatskih naslova. Uz glavni program, ZagrebDox uključuje i niz popularnih službenih programa: Biografski dox, Glazbeni globus, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox i ADU Dox, posebne programe: Majke i kćeri i Serija 65+, platformu ZagrebDoXXL i niz projekcija virtualne stvarnosti (VR) u suradnji s Hrvatskim Telekomom i Samsungom. ZagrebDox ove godine donosi i dvije retrospektive. Jedna je posvećena austrijskom redatelju Nikolausu Geyrhalteru, a druga produkciji Factum.
 
Program ZagrebDox Pro za profesionalce opet organizira pripremne radionice za odabrane autorske dokumentarne projekte u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum, na kojem se projekti predstavljaju javnosti, potencijalnim financijerima i distributerima, te Dan međunarodne suradnje, koji će omogućiti poslovno umrežavanje stručnjacima iz svijeta dokumentaristike, projektnim timovima i drugim filmskim profesionalcima.
 
Korisnici MAXtv-a moći će ekskluzivno uživati u vrhunskim naslovima sa ZagrebDoxa: Facebookistan, Monty Python i Život kao crtić te filmom Postati Zlatan, koji će na platformi MAXtv-a biti dostupni nakon posljednje projekcije na festivalu.
 
Cijene ulaznica iznose 23 kune za dnevne projekcije i 28 kuna za večernje projekcije. Za program Teen Dox cijena ulaznice bit će 18 kuna. Već tradicionalno nakon zatvaranja festivala i dodjele nagrada najboljim filmovima po izboru žirija u programu The Best of Fest, koji se održava u nedjelju, 5. ožujka, po cijeni paketa ulaznica od 40 kn posjetitelji će moći pogledati sve nagrađene filmove.U dnevnim terminima besplatno će biti prikazani svi filmovi iz međunarodne i regionalne konkurencije.
 
ZagrebDox se održava uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, a ZagrebDox Pro uz potporu programa Kreativna Europa – Potprograma MEDIA.

Popis svih filmova koji će biti prikazani na 13. ZagrebDoxu dostupan je OVDJE.