Preskočite na glavni sadržaj

7. Dani zagrebačke arhitekture

7. Dani zagrebačke arhitekture
Društvo arhitekata Zagreba najavljuje 7. Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 18. do 20. svibnja. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su impulsima EU fondova u arhitekturi Zagreba.
vrijeme: 18.05.2017. - 20.05.2017.

Dani zagrebačke arhitekture godišnja su manifestacija koju Društvo arhitekata Zagreba organizira od 2011. godine. Program sačinjavaju predavanja, prezentacije i obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima. Svrha programa je popularizacija arhitekture i educiranje stručne i šire javnosti o arhitektonsko-urbanističkim ostvarenjima.
 
U Zagrebu (a i šire) nakon pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo EU realizirano je ili je u realizaciji nekoliko projekata (su)financiranih iz europskih fondova: zgrada SEECEL-a (South East European Centre for Entrepreneurial Learning) na Kajzerici (SZA / Igor Franić), tzv. Bio-centar u sklopu novog kampusa na Borongaju (KatušićKocbek arhitekti) te niz zahvata u okviru Zoološkog vrta koje koordinira arh. Tihomil Matković.

Opširnije...