Preskočite na glavni sadržaj

19. Špancirfest

19. Špancirfest
Ovogodišnji 19. Špancirfest u Varaždinu, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza pod sloganom  'Pokreni svoju kreativnost', donosi više od 400 različitih sadržaja, najavili su u petak organizatori iz varaždinske Turističke zajednice.
vrijeme: 18.08.2017. - 27.08.2017.

Direktorica Turističke zajednice Jelena Toth izvijestila je na konferenciji za novinare kako ove godine neće biti pozornice kod Starog grada nego će pozornice biti na četiri lokacije u povijesnoj jezgri Varaždina.
 
„Glazbeni program je raznolik, svatko može pronaći nešto za sebe. Četiri pozornice su u Kraljevskoj zoni kod Starog grada koja je prošle godine odlično prihvaćena, zatim kod vile Bedeković, na Korzu i na Stančićevom trgu. Ukupno 64 glazbena programa. Svi programi su besplatni osim onih kod vile Bedeković zbog ograničenog kapaciteta“, rekla je Toth.
 
U glazbenom dijelu Špancirfesta sudjelovat će  Massimo Savić, sevdah atrakcija Božo Vrećo, klapa Maslina i Contra s Harijem Rončevićem, a capella Voca People iz Izraela, Songkillersi, Natali Dizdar, Nola, Cat paws, Soul sisters, Nikola Marjanović, Mangroove, Greta, Jakša Joreds i DJ-i. U Kraljevskoj zoni, s cjelodnevnim programom, nastupit će i Vatra te Kojoti kao i hrvatski i varaždinski DJ-i. Uz više od 60 programa na ulici bit će još 20 uličnih glazbenika.
 
Glazbe neće biti na Kapucinskom trgu jer će tamo doći svjetska atrakcija Architects of Air s velikim kupolama na više od 1.400 m2, ispunjenim mnoštvom tunela koji uz svjetlosne efekte pružiti nesvakidašnji doživljaj.
 
Špancirfest se širi na još dvije ulice u Varaždinu. Draškovićeva ulica će postati obrtnička, a Grad Varaždin subvencionirat će nastup varaždinskih obrtnika na Špancirfestu. Školska ulica će biti umjetnička i u njoj će se predstaviti varaždinski umjetnici.
 
Kako je slogan Špancirfesta „Pokreni svoju kreativnost“, i ove se godine ide s Kreativnicom u Uskoj ulici s hrvatskim dizajnerima, Parkom kreative za najmlađe, Akupunkturom grada sa zagrebačkim Arhitektonskim fakultetom te instalacijama u zraku.
 
Na štandovima će biti više od 120 izlagača. Dugogodišnji sponzor Vindija za najmlađe i ove godine priprema Vindiland, a prvi put se kao sponzor uključila ludbreška tvrtka Ducati komponenti, koja će predstaviti svoju paletu proizvoda zelene energije.
 
Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica naglasila je kako je bilo teško organizirati Špancirfest zbog nedonošenja gradskog proračuna za ovu godinu, što je učinjeno tek nakon izbora prije mjesec dana. Ove godine idemo na trgove i ulice što će posjetiteljima biti vrlo zanimljivo, rekla je. (Hina)