koncert

Glazbena baština - novi ciklus koncerata CKIM-a


vrijeme: 05.06.2019. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Muzička akademija

Centar za kulturu i informacije Maksimir započinje novi program Glazbena baština koji će otvoriti koncert Dječjeg zbora CKIM-a, u srijedu, 5. lipnja, u dvorani 'Blagoje Bersa' Muzičke akademije u Zagrebu, s početkom u 19,30 sati. Ulaz na koncert je slobodan!
 

Projekt je zamišljen kao ciklus koncerata koji će svake godine biti posvećen drugom skladatelju s ciljem predstavljanja široj publici bogata stvaralaštva, odnosno glazbene baštine tog autora. Ovogodišnji ciklus koncerata posvećen je B. Bjelinskom i njegovom glazbenom opusu koji će se predstaviti kroz vokalne i zborske te instrumentalne izvedbe.

 

Na prvom koncertu uz Dječji zbor CKIM-a, koji će izvesti deset pjesama iz zbirke KAPLJICE, nastupit će i studentice Muzičke akademije, solo pjevačice - Ivana Miletić „Dijalog za mezzo i klavir“, Tena Lončarević „Condomble“ i Nikolina Hrkač „Šuma spava“; te Dan Bantić na klarinetu. Također, na koncertu gostuju i poznati bariton iz Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke, Robert Kolar s ciklusom pjesama „Ciciban“ , Ljerka Bjelinski koja će izvesti djela svog pokojnog supruga te unuke kompozitora Bruna i Erin Bjelinski.
 

(R.P.B., 03.06.2019)