Preskočite na glavni sadržaj

57. Glazbene večeri u sv. Donatu

57. Glazbene večeri u sv. Donatu
Glazbene večeri u sv. Donatu, koje se ove godine održavaju 57. put, svečano će u četvrtak, 13. srpnja, na Forumu otvoriti program "Opera je u zraku", s arijama iz opera Verdija, Puccinija, Bellinija i Donizettija koje će, uz četvero solista, izvesti Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića. 
vrijeme: 13.07.2017. - 10.08.2017.

Kao solisti nastupit će sopran Evelin Novak, sopran, Jelena Kordić, mezzosopran, Tomislav Mužek, tenor, i Ante Jerkunica, bas.

Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zadru najavio voditelj Zadarskoga komornog orkestra i umjetnički ravnatelj tog festivala Jurica Šoša, prava poslastica bit će izvedba  Beethovenove "Devete simfonije" 17. srpnja u katedrali sv. Stošije, u kojoj će sudjelovati više od 120 izvođača - Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića i Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem Ivana Repušića.

"U programu Glazbenih večeri u sv. Donatu nastupit će i vrhunski svjetski violinist Nemanja Radulović na povratku s azijske turneje, a vraća nam se i Zagrebački kvartet koji nismo čuli osam godina. Dolaze nam i talijanski barokni ansambl s 'Glazbenim dvobojem' te violinist Roman Simović s programom 'Stradivari u Donatu'",  istaknuo je Šoša.

Na Glazbenim večerima u sv. Donatu od  13. srpnja do 10. kolovoza bit će jedanaest koncerata. (Hina)

www.facebook.com/Glazbene-ve%C4%8Deri-u-Sv-Donatu