Preskočite na glavni sadržaj

Treći improCON od 11. do 15. kolovoza u dvorcu Veliki Tabor

Treći improCON od 11. do 15. kolovoza u dvorcu Veliki Tabor
Kongres slobodne improvizacijske glazbe i umjetnosti improCON u svojem će se trećem izdanju održati od 11. do 15. kolovoza 2017. u dvorcu Veliki Tabor u Desiniću, a ove će godine ugostiti preko sedamdeset umjetnika iz sedamnaest zemlja. 
vrijeme: 11.08.2017. - 15.08.2017.

Kako se ističe u najavi, suradnički projekt umjetničkih organizacija iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, improCON je međunarodni glazbeni događaj nastao kako bi se omogućili okupljanje, suradnja, zajedničko djelovanje, umrežavanje i povezivanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe, kao i ostalih umjetnika i kreativaca poput plesača, performera, vizualnih umjetnika, pjesnika te glazbenih i umjetničkih promotora iz Europe i svijeta.

Nakon dva uspješna izdanja u Kumrovcu, improCON se u svojem trećem izdanju seli u srednjovjekovni dvorac Veliki Tabor kraj Desinića, gdje će tijekom pet dana sudionici kongresa ostvariti kreativne suradnje kroz radionice na kojima će izmjenjivati ideje i strategije s ciljem formiranja i ojačanja mreže umjetnika kao poticaja budućim suradnjama.

ImproCON će ove godine ugostiti preko sedamdeset umjetnika iz sedamnaest zemlja, Japana, Kanade, SAD-a, Meksika, Australije, Velike Britanije, Švedske, Finske, Francuske, Njemačke, Italije i drugih, s posebnim fokusom na jačanje suradnje među susjednim zemaljama poput Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije.

Program će se odvijati na različitim lokacijama unutar i oko dvorca Veliki Tabor, čiju će sceničnost i akustiku sudionici istraživati tijekom stvaralačnog procesa. Kao i prehodnih godina, improCON će obilovati različitim aktivnostima koje će trajati od jutra do kasno u noć, počevši od brojnih glazbenih sessiona, preko predavanja, debata, prezentacija, poezije, plesa, performansa, a jedinstvenost događanja je i u tome što raspored programa određuju  sami sudionici.

Ulaz na programe improCON-a je slobodan.

ImproCON organiziraju GOKUL – Građanska organizacija zakulturu (Zabok), KlubMetulj – Mladinsko Društvo (Bistrica ob Sotli, Slovenija), KUD Mreža (Ljubljana, Slovenija), Schaumbad – Freies Atelierhaus (Graz, Austrija) i Šopron Shuffle – Trans European Music Meetings (Beč, Austrija).

Projekt podupiru Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija, Savez Alpe-Adria, te Ured za kulturu regionalne Štajerske vlade uz podršku Muzeja hrvatskog zagorja. (Hina)
 
https://www.facebook.com/improcon/