Preskočite na glavni sadržaj

Karlovačko RockOff 2017.

Karlovačko RockOff 2017.
Karlovačko RockOff - Festival novog zvuka ove će godine, uz Zagreb, po prvi puta posjetiti Rijeku i Split, a u četvrtoj sezoni festivala zamišljenog kao platforma za veći medijski, diskografski i koncertni proboj kvalitetne 'rock' i 'off' glazbe u četiri će finalne večeri nastupiti osamnaest bendova. 
vrijeme: 30.09.2017. - 19.10.2017.

"Proteklih godina, Karlovačko RockOff - Festival novog zvuka stvorio je platformu za sve bendove koji svoj rad i svoju glazbu žele na kvalitetan način prezentirati široj publici, a 'vjetar u leđa' dosad su osjetili glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih", stoji u najavi.

"Ove jeseni očekuje nas četvrta sezona Karlovačko RockOff festivala koja će, uz Zagreb, po prvi put posjetiti Rijeku i Split. U organizaciji Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza te Karlovačkog kao važnog partnera, festival će i ove godine približiti novu generaciju sjajnih domaćih bendova koncertnoj, televizijskoj i radijskoj publici", dodaje se.

Stručni članovi žirija Damir Martinović Mrle (Let3), Lada Furlan Zaborac (Bambi Molesters), Alen Marin (Kojoti), producent Denis Mujadžić Denyken te direktor festivala Hrvoje Horvat ove su godine odabrali čak 18 finalista, koji će se kroz četiri finalne večeri boriti za ulazak u superfinale ovogodišnjeg festivala.

Cilj ovogodišnjeg izdanja festivala je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku - Rijeka i festival Hartera zajedno će 30. rujna ugostiti jednu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala i dokazati da i "grad koji teče" i dalje s pravom nosi status najrokerskijeg grada. U Rijeci nastupaju bendovi Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes.

Nakon Rijeke, festivalska karavana preselit će se 6. listopada u Split (Brain Holidays, Nezahvalnici, Cubies, Audio detektiv), a dvije finalne večeri održat će se 12. i 19. listopada u zagrebačkom klubu Katran. Prve večeri publici u Katranu predstavit će se bendovi Harvo Jay, Ti, ja i moja mama, Garage in July, Mel Camino i Jam ritual, a druge Matt Shaft, Mjuzikl, EOT i Dosh Lee.

Ideja je festivala preseliti kvalitetnu "rock" i "off" glazbu "iz garaža i podruma" na medijske, digitalne i klupske pozornice, a dobrodošli su svi žanrovski pritoci suvremenog zvuka: rock nihilisti, pop stilisti, kantautori, elektronika, nabrijani gitaristički bendovi, hip hop, etno ezoterija ili nešto treće. (Hina)