Preskočite na glavni sadržaj

Press film festival 2017.

Press film festival 2017.
Ovogodišnje, treće izdanje PRESS film festivala, s temom Izbjeglice i govor mržnje, okupit će 1. i 2. rujna 2017. godine u Hrvatskoj Kostajnici mnoštvo domaćih i inozemnih gostiju. 
vrijeme: 01.09.2017. - 02.09.2017.

PRESS film festival – filmski festival ratnog novinarstva i fotoreporterstva posvećen Gordanu Ledereru i poginulim ruskim novinarima u Hrvatskoj Kostajnici, pokrenut je prije tri godine. Prve dvije godine festival je bio posvećen ratnom reporterstvu i putopisima, dok je ovogodišnje izdanje posvećeno izbjeglicama - Izbjeglice i govor mržnje.

Ovogodišnji Festival otvorit će izložba fotografija "Minuta šutnje" autora Zorana Marinovića. Nakon izbložbe o izbjeglicama i radu s njima će govoriti vodeći stručnjak telepsihijatrije u Europi Davor Mucić.

Projekcije filmova će biti na spomen obilježju Gordana Lederera, a o svojim filmovima će govoriti i gosti; Elie Gardner, američka video novinarka, Ziad Al-Taha, protagonist filma, Aleksandar Reljić, te ostali gosti.

Tribina o izbjeglicama iz Sirije, održat će se u subotu 2. rujna u hotelu Central, a očekuju se brojni gosti: Hassan Haidar Diab, Gianluca Solera, Dijana Ćurković, Darko Vojinović, Saša Kralj, Marko Drobnjaković, Nikola Šolić, Saša Leković, Nina Violić, Robert Valdec, Brankica Drašković, Dražen Šimić, Karlo Mijić, te ostali...

Nakon projekcija filmova, publika će vidjeti i video izložbe brojnih fotoreportera koji su pratili i koji prate aktualne migracije izbjeglica sa istoka.

Ulaz na festivalska događanja je slobodan.

https://www.facebook.com/PRESSfilmfestival/