Preskočite na glavni sadržaj

12. Liburnicon

12. Liburnicon
12. Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održava se od 18. od 20. kolovoza u Opatiji, a glavna tema ovogodišnjeg festivala je 'Svijet barbara'.
vrijeme: 18.08.2017. - 20.08.2017.

Festival se održava u prostoru opatijske Osnovne škole R. K. Jeretov. Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila prepoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama.

Uređenjem prostora i točkama programa organizatori ove godine naglašavaju teme kao što su stara europska plemena, njihova povijest i mitologija. Atmosferu tog vremena dočarat će pričama o hrabrim ratnicima, mističnim druidima i bićima iz legendi.

Posjetitelji će moći sudjelovati na predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te u društvenim igrama.

I ove godine očekuje se dolazak poznatih znanstvenika kao što su Korado Korlević, Davor Jadrijević i novinar Krešimir Mišak, a počasni gost bit će američki pisac Alexander Freed, autor i suautor više od 60 knjiga i drugih publikacija koje se bave fantastikom i znanstvenom fantastikom. Među njima je i knjiga 'Rogue One: A Star Wars Story' za koju je dobio mnoge nagrade, a uvrštena je među New York Times Best Sellers. Uz knjige, Freed je radio i kao scenarist za puno računalnih i društvenih igara poznatih proizvođača te kao scenarist za brojne stripove. Veći dio njegovih publikacija povezan je s 'Ratovima zvijezda', pa se može reći da je nakon Georgea Lucasa, riječ o jednom od značajnijih autora koji su doprinijeli razvoju tog fantastičnog svijeta, ističu iz Liburnicona. Više pročitajte na www.hrt.hr.

https://www.facebook.com/liburnicon/