Preskočite na glavni sadržaj

3. međunarodni festival ilustracija - 36 Mountains

3. međunarodni festival ilustracija - 36 Mountains
Treći međunarodni festival ilustracija 36 Mountains održat će se od 7. do 10. rujna 2017. u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje će se i ove godine predstaviti najjača ilustratorska imena domaće i internacionalne scene te afirmirati mladi umjetnici.  
vrijeme: 07.09.2017. - 10.09.2017.

Nastao na inicijativu umjetnice Jelene Bando, festival njeguje formu koja podrazumijeva odmak od standardnog galerijskog ili muzejskog pristupa te ima participativni karakter namijenjen široj publici.

Tijekom festivala svoje radove će predstaviti već etablirani ilustratori i kustoski odabrani autori na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. Ovogodišnji žiri, u čijem su sastavu bili Jelena Bando, Bojan Krištofić i Davor Gromilović, među velikim brojem pristiglih prijava odabrao je 26 umjetnica i umjetnika čiji će radovi, uz 10 pozvanih autora, biti predstavljeni na izložbi. Odabrani umjetnici dolaze iz Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke, Češke, Australije, Argentine, Velike Britanije i Švedske. Pored 26 odabranih, na glavnoj izložbi sudjeluje i deset pozvanih, etabliranih umjetnika. Među velikim imenima na listi izlagača tako su ilustrator s kanadskom adresom Ivo Matić, mlada zvijezda hrvatskog slikarstva Stipan Tadić, grupa umjetnika Artu Ditu, Tomislav Lončarić poznatiji pod umjetničkim imenom Lonac te mnogi drugi.

Prezentacijska novost u odnosu na protekla izdanja, u kojem su izabrani autori ispunjavali posebno dizajnirane blokiće za izložbu, je da ovoga puta za ispunjavanje svojih 1,80 metara dugačkih blokova izrađenih od paus papira moraju koristiti isključivo crnu boju.

Petak, 8. rujna, bit će rezerviran za predavanja, točnije njih pet, a u ulozi predavača između ostalih naći će se predstavnici tvrtke Nanobit, gošće iz Švedske, dizajner Nebojša Cvetković te prošlogodišnje debitantice Klara Rusan i Tea Jurišić.

Svi zainteresirani moći će pohađati i kreativne radionice u subotu, 9. rujna.
 
https://www.facebook.com/36mountainsfestival/