" />
predstava

Izvedbe predstava GK 'Žar ptica' u Vojvodini


vrijeme: 04.06.2019. - 06.06.2019.
mjesto: Srbija

GK 'Žar ptica' provodi projekt izvođenja predstava temeljenih na književnom predlošku hrvatskih autora, djeci Hrvata koji žive izvan RH, u Srbiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji kao i Hrvatima u Bosni i Hercegovini. U lipnju će prvo posjetiti vojvođanske Hrvate u Sonti, Subotici i Monoštoru.

Cilj projekta je ostvarenje zajedničke želje da djeca Hrvata koja generacijama žive izvan granica RH, čuju živu hrvatsku riječ na sceni, baziranu na književnom predlošku hrvatskih autora i u izvođenju profesionalnih glumaca. Tako bi vidjeli i što njihovi vršnjaci u Hrvatskoj gledaju u kazalištu za djecu.

 

Za djecu vojvođanskih Hrvata, i to u Sonti, Subotici i Monoštoru izvest ćemo tri predstave “Dnevnik Pauline P.”, prema djeci omiljenom tinejdžerskom romanu Sanje Polak, u režiji Snježane Banović, koju djeca u osnovnoj školi čitaju kao obveznu lektiru. Dnevnik Pauline P., u Hrvatskoj izveden gotovo 400 puta, govori o Paulini, učenici trećeg razreda, koja svom dnevniku povjerava što joj se sve zanimljivo dešava u životu, doma i u školi…

 

Igraju: Gorana Marin, Hrvoje Zalar, Zoran Pribičević, Ana Marija Vrdoljak, Ante Krstulović i Vesna Ravenšćak Lozić.
 

(R.P.B., 05.06.2019)