Preskočite na glavni sadržaj

13. Jazz Ex Tempore

Na glazbenoj manifestaciji Jazz Ex Tempore, koja će se održati od 16. do 20. listopada u Opatiji i Zagrebu, sudjelovat će norveški glazbenici Maren Selvaag i Erlund Apneseth te domaći, lokalni glazbenici Elvis Stanić, Alba Nacinovich, Marko Lazarić i Vedran Ružić, a održat će se pod nazivom "Zvuci sjeverne tišine", najavljeno je na konferenciji za novinare u Opatiji u utorak. 
vrijeme: 16.10.2017. - 20.10.2017.

Selvaag će svirati glasovir, Apneseth hardanger violinu, posebnu norvešku vrstu violine s više žica od klasične, Elvis Stanić harmoniku i gitaru, Lazarić bubnjeve, Ružić kontrabas a Alba Nacinovich će pjevati.

Pokretač i organizator manifestacije Elvis Stanić kazao je da se 13. izdanje Jazz Ex Tempore pripremalo dvije godine, tijekom kojih se pronalazilo glazbenike koji će odgovarati konceptu manifestacije. Zamišljeno je da glazbenici zajedno istražuju spoj tradicionalnih glazbenih izraza dvaju dijelova Europe, u jazz maniri. Tijekom tri dana u Opatiji će zajedno stvarati novu glazbu te je izvesti na koncertu u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner 19. listopada.

Prvi put u svom djelovanju Jazz Ex Tempore će se preseliti iz Opatije u Zagreb, i to posljednje večeri, 20. listopada. Tu će, zahvaljujući primanju na festival Jazz.hr, nastupiti u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

Apneseth i Selvaag 17. i 18. listopada održat će večernje glazbene radionice u Villi Antonio te 20. listopada na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji.

Stanić je istaknuo da se pri odabiru norveških glazbenika vodio idejom da to ne budu samo izvrsni jazz glazbenici nego i da se u svom djelovanju bave glazbenom tradicijom svog kraja. Hrvatski glazbenici će težište svog glazbenog doprinosa ovogodišnjem Jazz Ex Tempore staviti na glazbu hrvatskog priobalja i otoka, rekao je Stanić. (Hina)