" />
obavijest

Predstavljanje knjige 'Iščezla Hrvatska' Tomislava Matića


vrijeme: 10.06.2019. 18 h
mjesto: Zagreb; knjižara Znanje, Gajeva ulica 1

Predstavljanje knjige 'Iščezla Hrvatska' autora Tomislava Matića održat će se u ponedjeljak, 10. lipnja, u knjižari Znanje (Gajeva ulica 1), s početkom u 18 sati.

Sjećate li se popularnog Žućka – žutog tramvaja koji je vozio dubrovačkim ulicama? Koju vam je ocjenu zaključila učiteljica „Domaćinstva“? Jeste li se sudarali automobilima u lunaparku u Draškovićevoj ulici u Zagrebu? Je li doista ljetovanje u hotelskom kompleksu „Haludovo“ bilo nešto neviđeno u Hrvatskoj? Kakva je bila vožnja riječkim i splitskim trolejbusima?

 

Svega toga, nažalost, više nema. Iako su na mnogim mjestima ostali tužni i devastirani prizori objekata koji više nemaju svoju prvotnu namjenu, u našim su srcima ostale lijepe uspomene na neka prošla vremena u kojima smo dijelili sudbinu s glavnim junacima ove knjige. Njih je zaista mnogo, a da je prostora bilo više, bilo bi ih još. Zanimljivim tekstovima objedinio ih je autor, povjesničar Tomislav Matić, koji je u potrazi za iščezlim predmetima, običajima i pojavama zašao još dublje u prošlost. Neke od stotinu priča, koliko ih je nakraju uvršteno u ovu knjigu, stare su više stoljeća, čak i tisućljeća, a nekima smo i mi sami bili svjedoci.

 

Na promociji sudjeluju:

Tomislav Matić, autor

Vid Jakša Opačić, urednik

Daniela Trbović, televizijska voditeljica
 

(R.P.B., 06.06.2019)