Preskočite na glavni sadržaj

9. Tjedan smijeha u Varaždinu

9. Tjedan smijeha u Varaždinu
Na 9. Tjednu smijeha u Varaždinu i Varaždinskoj županiji bit će više od 40 izvedbi predstava Kerekesh Teatra i gostujućih kazališta, najavili su varaždinski glumci Ljubomir i Jan Kerekeš na konferenciji u utorak u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.
vrijeme: 23.02.2018. - 04.03.2018.
Festival kazališnih komedija u organizaciji Kerekesh Tetara održavat će se od 23. veljače do 4. ožujka u Varaždinu, u ostalih pet gradova i nekim mjestima Varaždinske županije.

 

"Među više od 40 izvedbi predstava u Varaždinu i Varaždinskoj županiji očekuje nas jubilarna 1250. izvedba predstave 'Dimnjačar' koju po tekstu Mirka Keleka već 26 godina izvodi Ljubomir Kerekeš", najavio je Jan Kerekeš te dodao da 9. Tjedan smijeha otvara Kazalište Komedija s "Talijanskim slamnatim šeširom", a zatvara Kazalište KNAP s "Amaterima".

 

U Varaždinu i Varaždinskoj županiji gostovat će i Davor Dretar Drele i Vid Balog, Teatroman, kazališna družina Pinklec, Kazalište Moruzgva, Scena Gorica, Damir Mihanović Ćubi, Gradsko kazalište Žar ptica i Kazalište Lectirum. U sklopu festivala bit će održana i 2. međunarodna izložba karikatura "Smijeh nije grijeh".

 

Velik interes za komedije u proteklih osam godina Tjedna smijeha pokušao je objasniti Ljubomir Kerekeš.

 

"Građanske komedije, koje su i autorske, dosta su pametno rađene, pisane i postavljene na pozornicu. Malo mi je nezahvalno govoriti jer sam autor, ali pišući i stvarajući imam namjeru da nisu na prvu loptu, nego da između redaka posjeduju neki sadržaj koji na koncu konca i budi maštu gledatelja", rekao je stariji Kerekeš, koji je naglasio i da su napokon uspjeli "isprovocirati" Varaždinsku županiju, Grad Varaždin i gradsku Turističku zajednicu da udruže snage u pripremi.

 

"Posjećenost i interes za Tjedan smijeha i našu drugu manifestaciju – Varaždinske kazališne večeri, i općenito za naše predstave, seže daleko preko granica naše županije", dodao je Ljubomir Kerekeš.

 

Kerekesh Teatar kao varaždinski brend potvrdila je direktorica gradske Turističke zajednice Jelena Toth i najavila da će Varaždinske kazališne večeri biti dio ovogodišnjeg, jubilarnog 20. Špancirfesta, dok je posebna savjetnica varaždinskog župana, Natalija Martinčević, najavila da će Varaždinska županija i Kerekesh Teatar surađivati na predstavljanju kazališnih komedija Hrvatima u zemljama članicama Saveza Alpe-Jadran, kojim Varaždinska županija trenutno predsjeda. Draženka Dević, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, potvrdila je gradsku podršku Kerekesh Teatru na obogaćivanju kulturne i turističke ponude Varaždina. (Hina)