Preskočite na glavni sadržaj

14. Culture Shock Festival u Križevcima

14. Culture Shock Festival u Križevcima
14. izdanje Culture Shock Festivala - generatora suvremene kulture, umjetnosti i društvenih događanja i ove godine priprema festivalski program u kojem vas očekuju koncerti, predstave, radionice, projekcije, izložbe i tribine - sveukupno 28 događanja od 8. ožujka do 14. travnja 2018. godine na nekoliko gradskih lokacija - Klub kulture, Galerija K2, Razvojni centar i tehnološki park i Gimnazija I. Z. Dijankovečkoga.
vrijeme: 08.03.2018. - 14.04.2018.
 

14. Culture Shock Festival otvara se izložbom finsko-romskog umjetnika Veija Baltazara pod nazivom Through Miranda’s Eyes/Kroz Mirandine oči koja se bavi bolnom i još uvijek nedovoljno osviještenom temom nacističkog holokausta nad europskim Romima.

 

U prvom tjednu festivala moći ćete ekskluzivno u Križevcima pogledati projekciju dokumentarnog filma Gazda: Početak, redatelja Darija Juričana i suautora knjige ‘Gazda: Početak’ Saše Paparella. Stvarnosna je to priča o onima koji su se zahvaljujući polugama političkoga sustava obogatili, potom imetak protratili, da bi se pravosudno kaznili i iz iste države-pomagačice rugajući joj se pobjegli i u inozemstvu se skrasili.

 

Predstavljamo stand up nastup Marine Ipše, komičarke koja je oduševila prepunu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Martina Ipša jedna je od začetnica stand up komedije u Sloveniji i jedna od najboljih slovenskih stand up komičarki.

 

Kao uvod u koncertni program ističemo izvrstan koncert Igora Geržine, saksofonista, skladatelja i producenta, višestrukog dobitnika Porina.

 

Opširnije…

 

Osmislili, organizirali i realiziraju:

Udruga KVARK

Udruga POINT

 

Prepoznali i doniraju:

Ministarstvo kulture RH, Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija, SC Varaždin