Preskočite na glavni sadržaj

11. izdanje Kazališne revije ADU (KRADU)

11. izdanje Kazališne revije ADU (KRADU)
Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se jedanaesta po redu Kazališna revija ADU, poznatija i po skraćenici KRADU, na kojoj će se i ove godine predstaviti nove kazališne nade, studenti kazališnih studija Akademije.
vrijeme: 04.04.2018. - 08.04.2018.

Publika će tako, od 4. do 8. travnja u Frankopanskoj 22 imati priliku pogledati sedam predstava, od kojih će pet biti premijerno izvedeno i njihovu režiju potpisuju studenti Akademije, dok su ostale dvije izvedbe reprize ispitnih produkcija.

U bogatom popratnom programu moći će uživati u zanimljivim predavanjima, sudjelovati u radionicama, iskušati znanje na pub kvizu kojeg će voditi bivši student Akademije Mario Kovač i kulturno tulumariti.
 
Festival KRADU ove će godine ugostiti studente glume i njihovog profesora, uglednog kazališnog redatelja Borisa Morozova s Državnog instituta za kazališne umjetnosti - GITIS, (Moskva, Rusija) koji će se u četvrtak, 5.4.2018. u 21 h predstaviti s glumačkim etidama dramskih klasika.
 
Moto ovogodišnjeg festivala opisan je hashtagom #nemošukrastpredstavu.
 
Želja studenata bila je prenijeti jasnu poruku o tome kako je odlazak u kazalište nezamjenjiv doživljaj koji se ni na koji način ne može rekreirati, pa tako ni krađom inventara kazališta.
 
Upečatljivi vizualni identitet i dizajn plakata nastao je u suradnji s grupom studentica Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Helenom Benc, Teom Taneski, Matijom Jandrić i Hanom Stojaković.
 
I ovogodišnji KRADU već tradicionalno organiziraju studenti produkcije na Akademiji, a za umjetnički dio zaduženi su studenti kazališne režije i radiofonije, dramaturgije i glume, čiji višemjesečni zajednički rad rezultira ovim događanjem čiji je cilj afirmacija novih kazališnih umjetnika i njihovih percepcija. Organizacija jedanaestog izdanja festivala glavni je projekt za studente druge godine preddiplomskog studija produkcije. Ove godine, upravo za studentice. Nije tajna kako je produkcija polje u kojem su žene često dominantnije (barem brojčano), ali je svejedno zanimljivo kako se ova generacija budućih producentica sastoji isključivo od žena. Mlade snage Karla Abramović, Aleksandra Giljević, Kim Kukuruzović, Lucija Petrač, Bruna Trze, Dora Sabljić, Helena Vizner i Laura Vuksan od početka akademske godine s mentorom dr. sc. Darkom Lukićem i koordinatoricom kazališne produkcije Ljubicom Anđelković Džambić vrijedno rade na tome da ovogodišnji KRADU doista ostane u sjećanju.
 
KRADU (Kazališna Revija Akademije Dramske Umjetnosti) nastala je sredinom devedesetih iz potrebe studenata Akademije da svoje radove pokažu i izvan redovnog obrazovnog procesa, široj kazališnoj javnosti. Revija nema natjecateljski karakter, a organizira se bijenalno, te se izmjenjuje s jednako poznatom FRKA-om (Filmska Revija Kazališne Akademije).