Preskočite na glavni sadržaj

Projekt Ilica: Q'Art

Projekt Ilica: Q'Art
Tijekom održavanja Projekta Ilica:Q'Art posjetitelje očekuje tjedan dana umjetničkog, književnog, plesnog, glazbenog i fimskog programa... Manifestacija će se održati od 18. do 25. svibnja 2018.
vrijeme: 18.05.2018. - 25.05.2018.

Pomalo uspavana Ilica, nagrđena napuštenim dvorištima i uličnim prostorima, od 18. do 25. svibnja opet će disati punim plućima i dvorištima. Projekt Ilica: Q'Art otvara svoja vrata i prozore i poziva sve građane, no i posjetitelje našeg grada, na mnoštvo glazbenih, književnih, plesnih, filmskih, umjetničkih i ostalih programa. Ovaj petogodišnji razvojni projekt autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battista Ilić i Ivana Nikolić Popović, uz suorganizaciju Akademije likovnih umjetnosti (ALU),Grada Zagreba, Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija te uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Ministarstva državne imovine, Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice grada Zagreba.

Programi će se održavati na Rokovom perivoju (umjetnost, glazba), parku ALU, u 9 praznih dvorišnih prostora (izložbe, likovne radionice, knjige), a 20 uličnih izloga postaje izložbeni prostor studenata i umjetnika. U parku između Ilice i Dalmatinske svakoga dana će se prikazivati filmovi za djecu i odrasle na otvorenom, a i Britanski trg će nam ispričati svoju umjetničku priču. Posjetitelje očekuje čak 26 umjetničkih i participativnih radionica, 19 predavanja i prezentacija, 16 umjetničkih performansa, 9 umjetničkih izložbi te 8 koncerata klasične i jazz glazbe. Ovako bogati program ne bi bio moguć bez naših partnera i prijatelja projekta: Arhitektonskog fakulteta, FabLaba, Cocktail Weeka, HDS-a, Knjižnog bloka, HRT-a, Digitalnog radija 808, Plesnog centra Tala, Zagreb Film Festival-a, Sindikat-a biciklista i Art Park-a.

Projektom se želi podići kvaliteta života te potaknuti dijalog između građana i javne uprave, kako bi se kultura i raznovrsni sadržaji vratili u napuštene prostore u središtu grada. Poticanje poduzetništva i proizvodnje unutar lokalne zajednice drugi je, ne manje važan cilj ovog projekta, usko vezan uz neiskorištene javne prostore, kojih samo u Ilici (od broja 1. do 212) ima čak 76, a predstavljaju veliki energetski, socijalni, estetski, zdravstveni i ekološki problem.

Opširnije: https://www.facebook.com/projektilica/