" />
nagrada

Splitskim plesačicama brojne nagrade


vrijeme: 10.06.2019.

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split osvojile su na International Dance Open natjecanju pet zlatnih, dvije srebrne i jednu brončanu medalju kao i jednu specijalnu nagradu.

Natjecanje se održalo u Gradskoj sportskoj dvorani u Novalji 8. i 9. lipnja i na njemu je sudjelovalo tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država, priopćeno je u ponedjeljak iz te kazališne kuće.


Zlatne medalje su osvojile Nina Božić u kategoriji 'mini kids' do 9 godina, Matea Blažević 'kids' do 12 godina, Bruna Videka 'juniori' do 16 godina, Bruna Videka, Luči Vukušić i Dora Miše kao 'trio' do 16 godina, te grupna koreografija u kojoj su nastupile Bruna Videka, Matea Blažević, Nina Božić, Anastasia Svirko, Mirjam Lizović, Dorotea Prka, Giuliana Ozretić, Dora Miše, Luči Vukušić i Josipa Poljak.


Uz to, Bruna Videka i grupna koreografija dobile su Golden Ticket za nastup na završnoj gala-večeri na kojoj je Bruna Videka dobila i specijalnu nagradu. Srebrne su medalje osvojile Mirjam Lizovic u kategoriji do 16 godina, te Anastasija Svirko u kategoriji iznad 16 godina, dok se broncom okitila Dora Miše u kategoriji iznad 16 godina. Voditelj mladih plesačica i autor svih koreografija solist je Baleta HNK Split Remus Dimache.


U HNK su najavili kako će nagrađene koreografije biti predstavljene i splitskoj publici u predstojećim izvedbama Završnog koncerta Baletnog studija HNK Split koji će se na velikoj pozornici splitskog teatra održati 17, 18. i 19. lipnja.


International Dance Open po prvi je put održan u Novalji u organizaciji sportskog kluba Bambi Kids iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Novalje. Plesalo se u različitim plesnim disciplinama kao što su balet, suvremeni ples, hip hop, trbušni ples, a cilj tog jedinstvenog događaja, ističu organizatori, okupljanje je plesača i koreografa iz cijelog svijeta. (Hina)
 

(R.P.B., 11.06.2019)

Tagovi: nagrada, ples