Preskočite na glavni sadržaj

25. Međunarodni festival malih scena

25. Međunarodni festival malih scena
Predstavom 'Tako vam je ako vam se tako čini' Luigija Pirandella u izvedbi ansambla Jugoslovenskoga dramskog pozorišta iz Beograda i u režiji Jagoša Markovića u petak je počeo 25. Međunarodni festival malih scena u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.
vrijeme: 04.05.2018. - 11.05.2018.
Na festivalu će se do 11. svibnja izvesti osam predstava hrvatskih i inozemnih kazališta na tri lokacije, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, dvorani Filodrammatice i HNK Ivana pl. Zajca.

 

Na programu su još predstava P. Handkea "Lijepi dani u Aranjuezu" redatelja Igora Pisona i izvedbi Slovenskog stalnog gledališča iz Trsta, izvedbom Ateljea 212 iz Beograda predstave O. Dimitrijević "Moja ti" u režiji Aleksandra Milavića Dejvisa, i Krležina drama "U agoniji" koju izvodi Beo art 2015 iz Beograda, a režira je Ana Đorđević.

 

HNK u Zagrebu predstavit će se s predstavom "Tko pjeva zlo ne misli" u režiji Renea Medvešeka, a zadnjeg dana festivala će izvesti i hit predstavu "Ciganin, ali najljepši" po romanu K. Novaka, u režiji Ivice Buljana.

 

Na programu 25. MFMS su još predstave "Divlja patka" H. Ibsena redateljice Mateje Koležnik u izvedbi Theater in der Josefstadt iz Beča i "Vrisak Langouste " D. Marella i režiji Mihaila Citrinjaka i izvedbi Teatra Vahtangov iz Moskve.

 

Izvan konkurencije odigrat će se 5. svibnja skupna izvedba studenata 3. godine preddiplomskog studija Gluma i mediji u Rijeci „Dobri čovjek iz Sečuana“ B. Brechta pod mentorskim vodstvom i u režiji Lenke Udovički i Rade Šerbedžije.

 

Umjetnički ravnatelj festivala je Nenad Šegvić, izbornik Bojan Munjin a u festivalskom žiriju su glumica iz Zagreba Marija Sekelez, glumica iz Beograda Anita Mančić te glumica iz Skopja Katarina Kocevska.

 

Organizatori Festivala su umjetnička organizacija HKD Teatar Međunarodni festival malih scena. (Hina)