Preskočite na glavni sadržaj

45. Dani hvarskog kazališta

Od 9. do 12. svibnja u Hvaru će se održati 45. po redu Dani hvarskoga kazališta. Radi se o značajnom znanstvenom skupu koji već tradicionalno na Hvar dovodi teatrologe, kazališne stručnjake i umjetnike te otvara dijalog o važnim pitanjima hrvatske kazališne i književne tradicije.
vrijeme: 09.05.2018. - 12.05.2018.
 

U fokusu ovogodišnjeg programa su znanstvena izlaganja brojnih uglednih hrvatskih teatrologa i teoretičara, koji svojim temama obrađuju zanimljive i važne teme koje se tiču povijesnih i aktualnih aspekata hrvatskog kazališta. Tako će svoje teme, među ostalima, izložiti ravnatelj Leksikografskog zavoda Bruno Kragić, teatrologinja Ana Lederer i Martina Petranović iz Zavoda za povijest hrvatskog kazališta HAZU, kazališna kritičarka Nataša Govedić, teoretičarka Sibila Petlevski, profesorica zagrebačke ADU Dubravka Crnojević Carić i brojni drugi. Opširnije…


U srijedu 9. svibnja s početkom u 19:30, Hvar



'Skriveno u oku' - scenska igra o gradovima, prostorima, vremenu, ljudima i posve osobnim zapisima nastala prema motivima istoimene knjige Helene Sablić Tomić.


Predstava je ovo Umjetničke akademije u Osijeku - maštovita  i energična igra desetoro mladih glumaca i pijanista Ivana Bobića prožeta transformacijama kojima nas vode kroz bezvremenske prostore i krajolike. U predstavi igraju Tena Pataky, Monika Lanšćak, Rea Kamenski – Bačun, Linda Kliman, Lucija Subotić, Vedran Dakić, Matko Duvnjak – Jović, Adrian Bagarić, Luka Vondrak i Josip Ledina, a mentori su Robert Raponja, Tatjana Bertok – Zupković i Katica Šubarić.