Preskočite na glavni sadržaj

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza
Varaždin je spreman za stotine tisuća posjetitelja koji će ove godine špancirati najvećim i najpopularnijim hrvatskim uličnim festivalom, 20. Špancirfestom, koji počinje u petak, 17. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina. 
vrijeme: 17.08.2018. - 26.08.2018.

Festival će varaždinsku baroknu jezgru i ovoga ljeta na punih deset dana, do nedjelje, 26. kolovoza, pretvoriti u najveću pozornicu u ovom dijelu Europe.
 
Ovogodišnji će se Špancirfest odvijati na čak 35 hektara varaždinske gradske jezgre, uz gotovo 60 glazbenih programa, više od 150 uličnih programa te posebno raskošan Park kreative s 40-ak radionica za najmlađe špancirere. Bit će tu i bogata izlagačko-prodajna, ali i gastronomska ponuda, Vinski grad, nezaobilazna Kraljevska zona, Vindiland i desetine raznih popratnih programa.
 
'Srce i duša' Špancirfesta su performeri, a ove će godine najveća atrakcija biti Akrobatski glazbeni show u zraku kojeg s partnericom izvodi David Moreno. Ulice će ošareniti štulaši iz Teatra Pavana, a strastveni španjolski udaraljkaši iz kolektiva Brincadeire oživjet će grad i pokrenuti šetače dobrim ritmovima.
 
Najpopularniji dio festivala glazbeni je program koji će se odvijati na četiri pozornice. Najveća je pozornica smještena ispod bedema Starog grada – ove se godine ulaz neće naplaćivati, a na toj će pozornici u petak nastupiti srbijanski pjevač Bajaga i Instruktori, a potom band S.A.R.S., Mia Dimšić, Cold Snap, Zabranjeno pušenje, Zdenka Kovačiček, Urban&4 te nekoliko varaždinskih bandova, ali i veliki UB40, Soul II Soul, The Brand New Heavies i špancirerima posebno omiljen Dubioza kolektiv.

Tu je i pozornica kod vile Bedeković, jedina gdje će se naplaćivati ulaz i to stoga što je ograničen broj sjedećih mjesta.

Odličan program posjetitelje očekuje uz Josipu Lisac, pjevačicu tradicionalne bosanske pjesme Amiru Medunjanin, makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog te slovenskog pjevača Zorana Predina i grupu Lačni Franz. Na pozornici na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava koncertni će se program odvijati svih deset dana i bit će žanrovski drugačiji, raznolik, a Korzo će ponovo biti u prekrasnom ambijentu, u posebnom osvjetljenju, zahvaljujući ekipi La Luz Visuals. Stančićev će trg biti pozornica na kojoj će svih 10 dana biti party zona, uz DJ-e koji će biti zaduženi za dobru atmosferu.
 
U Uskoj će se ulici, u Kreativnici, predstaviti 20-ak najboljih dizajnera iz Hrvatske, u Umjetničkoj ulici 15-ak umjetnika dodatno će obogatiti ovu omiljenu ulicu, a špancirerima se savjetuje da ne zaobiđu ni Trg tradicijskih obrta s brojnim interesantnim sadržajima.
 
Ovogodišnji Špancirfest donosi i nove sadržaje, a to su programi „Bučograd“ i „Županija u malom“ koji će se u organizaciji Varaždinske županije odvijati u atriju Županijske palače, dok će iza bedema Starog grada posjetitelje dočekati Zabavni park, namijenjen malim, ali i onim nešto većim špancirerima. Kapucinski će trg biti Latino zona, uz koktele pod suncobranima i latino glazbu.
 
Ovogodišnje posjetitelje Varaždin dočekuje ukrašen brojnim instalacijama, kako visećim, tako i onim podnim, uz uobičajeno mnogo dobrih vibracija, a organizatori poručuju da će jubilarno 20. izdanje Špancirfesta biti bolje od svih dosadašnjih. (Hina)
 
https://www.facebook.com/spancirfest/