Preskočite na glavni sadržaj

'Nosi se' revija Teatra VeRRdi 2018. u Zadru

Treće izdanje revije Teatra VeRRdi 'Nosi se' će se održavati od 27. do 31. kolovoza u Zadru, u dvorani Kazališta lutaka Zadar. I ove godine 'Nosi se' nastavlja druženje i razvoj platforme suradničkih organizacija i dodatno promovira zadarsku kazališnu nezavisnu scenu.
vrijeme: 27.08.2018. - 31.08.2018.
Uz goste iz Tuzle, Zagreba i Beograda nastavljamo nizom zadarskih umjetnika raznih generacija i formi obrazovanja koji su posegnuli za nezavisnim organiziranjem i produciranjem kazališnog čina - kako bi razvijali svoj slobodan umjetnički izraz. Od Ivane Buljan Legati, glumice i redovne profesorice na ADU Zagreb, preko Jurja Arasa dugogodišnjeg glumca KLZ i producenta Teatra VeRRdi do Paole Slavice (Mašina igre), Stošije Zrinski, Maruške Aras (ADU Zagreb), Sanje Petrovski i njenog Zadarskog plesnog ansambla predstavljamo golemi potencijal zadarskog kazališnog bića. Osim toga predstavljamo i novi projekt u razvoju, u produkciji Teatra VeRRdi, autora Zlatka Pakovića, “Teologija praznoga groba: papa Franjo se bori sa svojim anđelom”, u kojem također, kao i u Othellu, a i u svemu ostalom “budućnost tek čeka na nas”.

Program:

 

PONEDJELJAK, 27. 8. - MIZOGINO I GINOCIDNO

20.30h / Pjesma protiv žena / ZPA / 21.30h Othello: nezakonita liturgija / Teatro VeRRdi

 

UTORAK, 28. 8. - INTIMNI PROSTORI JUNAKINJA

20.30h / 18 degrees below the horizon / Stošija Zrinski / 22.00h Pod naponom / Mašina igre u suradnji s kazalištem Knap

 

SRIJEDA, 29. 8. - KAFKA U ZADRU S LJUBAVLJU IZ TUZLE I ZAGREBA

20.30h / Pismo ocu / Teatar kabare Tuzla, Studentska scena ADU Tuzla i Harbour art / 22.00h / Preobražaj / ADU Zagreb

 

ČETVRTAK, 30. 8. - PSIHOGRAM XX. STOLJEĆA

20.30h / Soba za poglede / Studio Chekhov & Ivana Buljan Legati / 22.00h / Desnica: igre proljeća i smrti / Teatro VeRRdi

 

PETAK, 31. 8. - BUDUĆNOST JE U NAMA

31. 8. / 20.30h / Zlatko Paković: Teologija praznoga groba: papa Franjo se bori sa svojim anđelom / Teatro VeRRdi

 

Program je realiziran uz podršku Grada Zadra, Zadarske županije i Ministarstva kulture RH.

 

Osim programa NOSI SE, Teatro VeRRdi ove godine pokreće i koncertni program DERIVAT kojem je cilj podsjetiti na rock kulturu i izostanak koncertnog programa te vrste u Zadru.

Na ovogodišnjem Derivatu nastupit će Pol devet kod Sabe, Cinkuši i Gatos del mundo. Derivat se odvija u dvorištu Kazališta lutaka Zadar, 31. 8. s početkom u 21.30h

 

Više o programima na www.teatroverrdi.eu...