Preskočite na glavni sadržaj

10. DeSADU na Akademiji dramske umjetnosti

10. DeSADU na Akademiji dramske umjetnosti
Ovoga se tjedna, po jubilarni deseti put, održava revija dramskih tekstova studenata dramaturgije – DeSADU. Nastao sa željom da se studentima dramaturgije pruži platforma na kojoj bi mogli uprizoriti vlastite dramske projekte, festival u formatu koncertnih čitanja – u suradnji sa studentima različitih odsjeka ADU i drugih sastavnica Sveučilišta – radi na vidljivosti i afirmaciji mladih autora i autorica kojima profesionalni prostor nije dostupan.
 
vrijeme: 07.11.2018. - 10.11.2018.
 

Od 7. će se do 10. studenog premijerno izvesti deset drama uz koje je, za sve zainteresirane (autore i autorice, studente i studentice, posjetitelje i posjetiteljice), predviđen okrugli stol Pristup pisanju mentalno oboljelih dramskih likova, s gošćama dr. sc. Ljiljanom Filipović, dr.sc. Natašom Govedić te mr.sc. Irenom Pastuović Terze pod moderiranjem studenta glume Roka Juričića. Kako bismo upotpunili festivalsku atmosferu te uspješno isplesali i otpratili svoje drame,  održat će se i tri tuluma.

 

Čitav se program festivala ostvaruje u matičnoj zgradi ADU (Trg Republike Hrvatske 5), po njezinim sobama te na pozornici. Redom će se izvesti Crnoruplje Antonele Tošić, Sporedna uloga Mateje Posedi, Plivačica Karle Leko, Depresivna osoba Vedrana Husremovića, Kako žena postaje ubojica Nike Korenjak, Sudnji dan Dorotee Šušak, Sol na rane Tee Matanović, Toranj Josipe Delić, Smrtopis/Prekinuta veza Katje Grcić i #bitćesveokej Espi Tomičića.

 

Ulaz je na sva festivalska događanja slobodan! Dođite poslušati radove mladih umjetnika, sudjelovati na okruglom stolu, ali i tulumariti – jer što je život bez drame?