" />
natječaj

Poziv lokalnim nezavisnim kazališnim umjetnicima na sudjelovanje u projektu 'Make a Move'


prijava: 05.07.2019.

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA poziva vaninstitucionalne i nezavisne kazališne umjetnike i članove umjetničkih kolektiva s područja Rijeke, Primorsko-goransko županije i Hrvatske da se pridruže Labu u Rijeci – 'Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika'. Rok za prijavu je 5. srpnja 2019.!

Na poziv se mogu prijaviti isključivo umjetnici čiji je rad usmjeren na suvremene kazališne prakse, posebice na teatar pokreta (primjerice fizičko kazalište, korporalna mima, improvizacijsko kazalište i druge izvedbene forme koje imaju snažan odnos prema izvođačkom tijelu i pokretu) i/ili na izvedbene prakse na specifičnim lokacijama. Osim iz Hrvatske, poziv je namijenjen i umjetnicima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.
 
Lab u Rijeci se realizira u sklopu međunarodnog projekta “Make a Move - Umjetnički inkubator za suvremeno europsko vaninstitucionalno i nezavisno kazalište” dio je projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, programska linije Kuhinja – centar kreativnih migracija. Projekt sufinancira Europska komisija u sklopu programa Kreativna Europa.
 
Ovim Javnim pozivom obuhvaćene su aktivnosti od 14. do 19. rujna 2019. u sklopu kojih će lokalni/regionalni umjetnici imati priliku razvijati svoje ideje i prakse zajedno s deset (10) međunarodnih umjetnika izabranih Javnim pozivom početkom godine te skupinom međunarodnih eksperata.
 
Više na www.makeamoveproject.eu i na www.krila.org.
 
Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. 

Aktivnosti projekta se provode uz financijsku podršku Rijeke 2020 d.o.o., Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova, Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Austrijskog kulturnog foruma Zagreb te Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu.
 


(R.P.B., 19.06.2019)