Preskočite na glavni sadržaj

Mjesec hrvatskog jezika (21.II.-17.III.)

Mjesec hrvatskog jezika (21.II.-17.III.)
Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava u četvrtak, na Međunarodni dan materinskoga jezika, početak Mjeseca hrvatskoga jezika, manifestacije koja završava 17. ožujka, na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.
vrijeme: 21.02.2019. - 17.03.2019.
Kako bi se o hrvatskome jeziku, jednoj od najvažnijih značajki hrvatskoga identiteta, govorilo što više i kako bi se širila svijest o vrednotama i ljepotama hrvatskoga jezika i ove će godine Institut organizirati brojna događanja .
 
Tradicionalno će održati  Dane otvorenih vrata Instituta, od 11. do 15. ožujka, kada će ugostiti brojne škole i pripremiti za učenike i njihove profesore posebna predavanja o hrvatskome jeziku te predstaviti prošlogodišnja izdanja.
 
Osim tiskanih izdanja predstavit će se i nova aplikacija jezičnih savjeta za pametne telefone "555+ jezičnih savjeta" i dodatak portalu Hrvatski u školi (hrvatski.hr) "Volim glagoljicu".
 
Kako napominju iz Instituta, taj je dodatak namijenjen svoj školskoj djeci i svima koji žele provjeriti svoje poznavanje glagoljičnih slova, ali i naučiti pisati glagoljicom te se poigrati "Glagoljicom pamtilicom".
 
S obzirom na to da je 22. veljače Hrvatski sabor nedavno proglasio Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva, na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, a s ciljem poticanja svih govornika hrvatskoga jezika na promicanje ljepota i vrijednosti toga važnog dijela hrvatskoga kulturnog identiteta, planira se da svi dionici obrazovnoga sustava taj dan obilježe u sklopu školskih aktivnosti. (Hina)

Opširnije:
https://www.facebook.com/ihjj.hr/posts/2714634618554410