Preskočite na glavni sadržaj

Zagreb: Muzeji izvan muzeja 2019.

Zagreb: Muzeji izvan muzeja 2019.
Hrvatski prirodoslovni muzej i Turistička zajednica grada Zagreba po drugi puta organiziraju manifestaciju 'Muzeji izvan muzeja' koja će se održati od 10. do 17. svibnja 2019. godine na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Ulaz je besplatan na sva događanja.
vrijeme: 10.05.2019. - 17.05.2019.
U svom premijernom izdanju prošle godine, Muzeji izvan muzeja izazvali su veliko zanimanje javnosti svojim inovativnim pristupom i originalnom koncepcijom s preko 20 tisuća posjetitelja.

Ove godine, čak sedam zagrebačkih muzeja predstavit će se u tzv. „MIM paviljonu“ – impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture u obliku velikog gnijezda, u čijem „krilu“ su smješteni muzeji sudionici: Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski povijesni muzej, Etnografski muzej, te Muzejski dokumentacijski centar i gostujući Muzej Radboa iz Radoboja. Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u realizaciji brojnih radionica i predavanja. Ovogodišnja najveća atrakcija bit će replika dinosaura iz skupine Theropoda, za kojeg se vjeruje da nekoć šetao današnjom Istrom. 

Program manifestacije >>>

http://www.hpm.hr/
https://www.facebook.com/hrvatskiprirodoslovnimuzej/