Preskočite na glavni sadržaj

2. Panonski folklorni festival u Osijeku

2. Panonski folklorni festival u Osijeku
Drugi Panonski folklorni festival održat će se od 22. do 25. lipnja u Osijeku u organizaciji Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva 'Osijek 1862.', najavili su u utorak organizatori.
vrijeme: 22.06.2019. - 25.06.2019.
Na pozornici, na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera, nastupit će Folklorni ansambl Centra tradicijske kulture Varaždin, KUD Metković, Folklorni ansambl Zagreb Markovac, Folklorni ansambl Broda, KUD „Tena“ Đakovo, KUD „Šumari“ Vinkovci i HKUD „Osijek 1862.”, te izvorne skupine KUD „Šokadija“ Stari Mikanovci i KUD „Šokadija” iz Strizivojne, rekao je na konferenciji za novinare osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović.


Svi programi počinju u 21 sat na prostoru ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera, a u slučaju lošeg vremena program će se održati u „Esseker centru” u Šamačkoj ulici.


U sklopu ovog Festivala, na istom prostoru se održat će se sajam domaćih proizvoda OPG-ova i obrtnika, uz ponudu osječkih restorana, vinarija i pivovara.


Za završetak festivala, uz Dan državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, članovi HKUD „Osijek 1862.” pripremaju koncertni vokalno-instrumentalni program ploveći brodom, nizvodno, rijekom Dravom sve do željezničkog mosta. (Hina)