Preskočite na glavni sadržaj

9. Fantastic Zagreb Film Festival

9. Fantastic Zagreb Film Festival
Avanturistički film "Arctic", s Madsom Mikkelsenom u naslovnoj ulozi, otvorit će u četvrtak, 27. lipnja 9. Fantastic Zagreb Film Festival (FZFF), a zatvorit će ga u nedjelju, 7. srpnja klasik "Easy Rider", najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za medije.
vrijeme: 27.06.2019. - 07.07.2019.

Program festivala, koji će održavati na Ljetnoj pozornici Tuškanac i u Kinu Tuškanac, i ove godine nudi svjetske fantastične festivalske hitove kao i kultne žanrovske evergreene, najavio je direktor FZFF-a Stjepan Hundić.

Izdvojio je program Fantastic Retro, koji donosi žanrovske klasike i remek-djela filma, od kojih neki slave pola stoljeća postojanja (Easy Rider). Bit će prikazan "Alien - Osmi putnik", ali i dokumentarni film na tu temu, zatim "Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu", "Ratnici podzemlja", "Dina, pješčani planet", "Divlja horda" i sl.

Istaknuvši da je Retro osobito dobro popraćen program, Hundić je rekao kako mladi nemaju često priliku pogledati neke kultne naslove na kino platnu, a prilika je to da i stariji obnove svoja znanja.

"Izdvojio bih japansko anime remek-djelo "Mirai", velikog Mamorua Hosode ili švedski film "Aniara", ali i američki indie SF hit "Planet nade" (Prospect), koji se rijetko viđa u našim kinima", kazao je Hundić najavljujući prikazivanje znanstvene fantastike, trilera, fantasyja, horora, kultnih žanrovskih klasika, anima, akcija i avantura.

Bio je predviđen i kratkometražni program u dvorani Müller kina Europe, no zbog neizvjesne budućnosti toga kina, nisu ga bili u mogućnosti pripremiti, dodao je.

Hundić je rekao da atraktivni filmski festival u jedanaest dana donosi i popratni program u sklopu kojega će biti održan i zatvoreni Europski žanrovski forum. Fantastic je specifičan i po svom dog friendly stavu pa je to jedinstvena prilika da ih posjete i kućni ljubimci.

Ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca Maja Jurić Ivoš najavila je tri mjeseca programa u zelenoj oazi Tuškanca gdje će svakodnevno biti prikazivan bar jedan film te pozvala građane da ih posjete. (Hina)