Preskočite na glavni sadržaj

Festival komorne glazbe Podium 2019

Festival komorne glazbe Podium 2019
Podium Festival Brijuni / Fažana festival je komorne glazbe koji svojim posjetiteljima nudi vrhunski doživljaj klasične glazbe u posebnom ambijentu NP Brijuni te malog mjesta Fažana.
vrijeme: 25.07.2019. - 27.07.2019.
 
Svaki koncert priča svoju priču ali temelj ovogodišnjeg festivala je “komunikacija s publikom“ koja se odražava kroz popularizaciju (Festival Opening), dijalog, koji se stvara kroz približavanje različitih ideja (Sounds of Nature / Dvojina) i tradiciju (Concerti da Chiesa).

PODIUM kao takav uspješno djeluje već devet godina u šest zemalja s idejom kulturne inovacije na kojoj mogu "nastupati" entuzijasti različitih područja s različitim afinitetima, bio to glazbeni, organizacijski, dizajnerski ili stvaralački u bilo kojem pogledu. Cilj je izgraditi mostove između tradicije i inovacije, dakle sprijateljiti suvremene skladatelje s onima već godinama ili stoljećima izvođenima.

Ove godine suradnja se ostvaruje sa skladateljicom Laurom Mjeda Čuperjani, koja je rezidentna skladateljica Podium Festivala Brijuni / Fažana 2019. Njezina skladba Incertitude, napisana po narudžbi Podium festivala uz priliku 100. obljetnice smrti Paula Kupelwiesera, inspirirana je stihovima pjesme Flood/Potop, iz zbirke Pomes Penyeach, autora Jamesa Joycea i će biti premijerno izvođena na ovogodišnjem festivalu.

http://festival.podium.hr/
https://www.facebook.com/podiumfestival.hr/